Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Per week kopen consumenten wereldwijd gemiddeld 75 miljoen bloemen, 10 miljoen boeketten en 10 miljoen planten, afkomstig van de inmiddels 33 Dutch Flower Group (DFG) bedrijven. Nederland is de spil in de wereldwijde handel in dit decoratieve en levende materiaal met familiebedrijf DFG als de voornaamste leverancier. Deze samenwerkende familie van zelfstandige, gespecialiseerde im- en exportbedrijven heeft kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

DFG richt zich onder meer op de directe belevering van de supermarktketens. De relatie tussen toeleverancier en afnemer bestaat al lang; alle ketenpartijen hechten groot belang aan de goede vertrouwensbasis. Zo stellen zij eisen aan de manier waarop (vanuit milieu-aspecten) en onder welke omstandigheden (vanuit sociale aspecten) de bloemen en planten zijn gekweekt. En er moet ook rekening worden gehouden met de lokale wet- en regelgeving en fyto-sanitaire zaken omtrent de in- en uitvoer van bloemen en planten.

In een proces kan van alles misgaan die de oorzaak kunnen zijn van mogelijke kwaliteitsvermindering bij bloemen en planten. Omdat iedereen binnen de keten baat heeft bij een goede kwaliteit van het product, zijn allen blij met de op- en aanmerkingen van de quality managers. Dit oordeel werd vastgelegd vast via een manueel proces met losse tekstuele en cijfermatige notities en een bijgevoegde foto.

"Een optimale kweek en een efficiënte 'supply chain' dragen bij aan de duurzaamheid van een mooi en kleurrijk eindproduct."

De Quality management App

De ‘Quality Management’ app van DFG (Superflora en The Floral Connection) stelt de keurmeesters in staat om via de mobiele telefoon hun bevindingen van de bloemen te registeren. Zo heeft DFG inzicht in de kwaliteit van de geleverde bloemen en stelt het hun in staat, waar nodig, het teeltproces bij te stellen. Hierdoor gaat de kwaliteit van hun productie omhoog.

Resultaat

Binnen een jaar van idee naar realisatie is de Mendix app tot stand gekomen en zorgt voor een tijdsbesparing van 33% in de praktijk. Waar de keurmeesters vroeger een manueel proces van keuring moesten uitvoeren kan dit nu digitaal, en dat is sneller en levert een betere kwaliteit. Daarbij is de investering binnen zeer korte tijd terugverdiend door de drie bedrijven.

Toekomst

In de toekomst moeten niet alleen meer bedrijven van DFG de app gaan gebruiken, maar ook de kwekers zelf. Door de beschikbaarheid van data kan de app aanvullende analyses uitvoeren die de kwaliteit verder verhogen. Denk daarbij aan het leggen verbanden tussen kwekers en de geografische ligging van hun bedrijf, de kweek processen en de klimatologische omstandigheden.

  • Klant
    Dutch Flower Group
  • Industrie
    Groothandel
  • Services(s)
    Mendix
solutions icon
Low-code oplossingen

Mendix

Mendix gaat verder dan alleen het zijn van een low code platform. Het is een platform waarin alles is geregeld, van metrics, logs,…

Lees meer arrow right image
search icon

Other Stories

Seas of Solutions
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Vitablend
Romar-Voss
Vogel's
IPC | Israel Producten Centrum
Keller's IJzerhandel
Wavin
Waterbear
Recoll
Easywalker
Food Impuls
Kyocera
Amacom
Getronics
Beddinghouse