Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

ILG Food Group bouwt succesvol aan langdurige relaties met afnemers en fabrikanten. Door de sterk groeiende vraag van afnemers uit heel Europa is het bedrijf sinds de start in mei 1998 doorgegroeid van een hal van 500 m2 naar een grote nieuwbouwlocatie in Enschede van 6.500m2. ILG Food Group houdt de groeiende vraag efficiënt in evenwicht met de voorraden doordat SAP specialist Aiden de processen.

Met zo’n 1800 producten en een groot aantal vrachtwagens bevoorraadt de ILG Food Group horecabedrijven in heel Europa vanuit het distributiecentrum in Enschede. Martin Doll van ILG heeft samen met SAP specialist Aiden diverse SAP projecten uitgevoerd om de processen in het magazijn te automatiseren. “Zonder SAP Business One (SBO) en WarehousePro hadden we niet zoveel grip kunnen houden op de sterke groei van onze logistieke processen. Automatisering is voor ons de enige manier om te blijven groeien. We begonnen met busjes en ons bedrijf heeft dit inmiddels uitgebreid tot een groot aantal vrachtwagens.”

Martin Doll vervolgt: “Met scanners registreren orderpickers welke bestellingen zij op de pallets hebben verzameld. Zo kunnen we met SBO en Warehouse Pro precies bijhouden welke producten er binnenkomen en uitgaan en kunnen we onze voorraden tot een minimum beperken, terwijl we toch altijd voldoende hebben staan om onze klanten snel van dienst te zijn. Met batch-orders kunnen we snelle levertijden garanderen aan onze klanten.”

SAP staat wereldwijd voor betrouwbaarheid

ILG koos voor SBO vanwege de betrouwbaarheid en degelijkheid die SAP wereldwijd tot marktleider op het gebied van ERP hebben gemaakt. “De prijzen van alternatieve ERP systemen ontlopen elkaar nauwelijks”, stelt Doll. We kozen vooral voor SAP om de kwaliteit van onze processen te verbeteren, de kortere inwerkperiode voor medewerkers en de mogelijkheid om opties toe te voegen, zoals voice picking. Bij maatwerkpakketten hebben medewerkers niet zo’n herkenbaar Windows-scherm, zodat het vaak wel een week duurt voordat ze weten hoe ze met het systeem moeten werken. Met SBO kunnen ze al na een dag aan de slag. Bovendien werkt SAP samen met gespecialiseerde partners, zoals Asecom, zodat we voor vragen en projecten altijd externe hulp kunnen inhuren.”

 

Doll werkt graag samen met Aiden: “Dankzij ons goede contact met Aiden blijven op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo willen we het systeem in de toekomst uitbreiden met een spraakgestuurde uitbreidingsset, zodat medewerkers in het magazijn hun handen vrij hebben bij het verzamelen van de orders.”

About usarrow right image
  • Client
    ILG Food Group
  • Industry
    Groothandel
  • Oplossing
    SAP Business One en Aiden WarehousePro
solutions icon
SAP oplossingen

SAP Business One

SAP Business One geeft bedrijven grip op alle bedrijfsprocessen, de flexibiliteit om te anticiperen op veranderingen én…

Lees meer arrow right image
solutions icon
Aiden oplossingen

Aiden WarehousePro

Een POS-oplossing voor zowel B2C- als B2B-retailomgevingen, geschikt voor ieder device én met standaardkoppelingen voor…

Lees meer arrow right image
search icon

Other Stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Keyser & Mackay
Dekker
Vitablend
Romar-Voss
Bamigo
Vogel's
Skantrae
Keller's IJzerhandel
Wavin
Van Beest
Lanubia
Waterbear
Veneta
Multi Bazar
Brinker Carpets
Recoll
Berko
Easywalker
Numatic
Alliander
BrandLoyalty
LC Packaging
Food Impuls
Kyocera
Arli Group
APH Group
Advies tot en met Realisatie
Outdoor Life Group
Vocas
Mauritz
Amacom
Rompa Group | ITB
Lehmanns
Getronics
Portacon
Majestic
Lampdirect
Beddinghouse
Woodvision
GP Batteries
FairForward