Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Alliander

Liander is de grootste regionale netbeheerder van Nederland. Liander is onderdeel van netwerkbedrijf Alliander. Allianderzorgt ervoor dat er probleemloos stroom en gas bij meer dan 3 miljoen huishoudens binnenkomt, dat bedrijven 24/7 kunnen draaien, dat de straatverlichting werkt en dat onze samenleving steeds duurzamer en energiezuiniger wordt.

alliander logo.jpg

Alliander investeert veel in de nieuwe netten. Om dit te kunnen doen, is het van belang dat uitvoerders en monteurs hun tijd juist kunnen besteden aan het voorbereiden en uitvoeren van technisch werk. Momenteel staat de tijdige uitvoering van het werk (de zogenaamde maakbaarheid) onder druk door een toenemende werkvoorraad (mede door de energietransitie) ten opzichte van de beschikbare capaciteit. Daarnaast is het lastig om aan nieuw goed gekwalificeerd personeel te komen.

Door de hele onderhouds- en storingen-keten en de gebruikte tooling te uniformeren, digitaliseren en uiteindelijk repetitieve handmatige handelingen weg te nemen, worden werkvoorbereiders en planners in staat gesteld de regie te voeren en kunnen monteurs meer technische werkzaamheden uitvoeren.

Voor deze keten zijn er een 2-tal (mobiele) apps ontwikkeld. De uitvoerdersapp en de monteursapp. In de uitvoerdersapp kan de Electra of Gas uitvoerder al het storings- en instandhoudingswerk voorbereiden en monitoren. De Monteursapp is ontwikkeld om het storings- en inspectieproces te optimaliseren. Dit resulteert in werken vanuit één waarheid, mogelijkheden tot assistentie op afstand, een efficiëntieslag in de administratieve afhandeling en vooral gebruikersgemak en plezier voor de medewerker in het veld.

Deze 2 apps zijn volledig geïntegreerd met een standaard Field Service planningsapplicatie en dit tezamen met SAP als backend systeem faciliteert het volledige proces. SAP is hierbij het robuuste system of records en bevat alle masterdata zoals, assets, materialen, capaciteiten (monteurs), opdrachten, inspectievragen, enz.

En door gebruik te maken van de standaard processen in SAP PM/CS, FI en QM en deze gebruikersvriendelijk te maken met behulp van de ontwikkelde apps zijn alle werkzaamheden in deze keten gedigitaliseerd. Technisch gezien is er gebruik gemaakt van SAP Cloud Foundry, het SAP Cloud platform, SAP Fiori en SAP UI5.

Wij hebben als Aiden een rol gehad in het bedenken, inrichten van de storing- onderhoud- en inspectieprocessen en met name het integreren van de verschillende apps met elkaar en uiteraard met SAP als solide basis.

Ook voor Onderhoud & Storingsprocessen is digitalisering een ontwikkeling waar men niet omheen kan. Er zijn enorme kansen in digitalisering om slimmer, leuker en sneller te werken en dus ook de gewenste verandering te realiseren. Het werken met de digitaal uitgeruste monteur en voorbereider levert organisaties kwaliteitsverbetering op. De kans op ’first time right’ is vele malen groter.  Dat betekent uiteindelijk ook iets voor de efficiëntie van de inzet van personeel. En het personeel zelf dan? Er is gebleken dat monteurs en voorbereiders deze technologische ontwikkelingen juist erg toejuichen en zien dat het werk er uitdagender en leuker door wordt. Zo kunnen zij tijdens de uitvoering van een klus hiaten in de werkinstructie of asset data fouten tegenkomen. Die worden dan meteen digitaal rechtgebreid.

Dit draagt allemaal bij aan de doelstellingen om de productiviteit te laten stijgen en de maakbaarheid te vergroten.

Over Aidenarrow right image
  • Klant
    Alliander
  • Branche
    Zakelijke Dienstverlening
solutions icon
SAP oplossingen

SAP S/4HANA

SAP S/4HANA biedt bedrijven wendbaarheid, een intuïtieve gebruikerservaring en realtime inzichten in hun processen om sneller…

Lees meer arrow right image
search icon

Meer succes stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Keyser & Mackay
Dekker
Vitablend
Romar-Voss
Bamigo
Vogel's
Skantrae
Keller's IJzerhandel
Wavin
Van Beest
Lanubia
Waterbear
Veneta
Multi Bazar
Brinker Carpets
ILG Food Group
Recoll
Berko
Easywalker
Numatic
BrandLoyalty
LC Packaging
Food Impuls
Kyocera
Arli Group
APH Group
Advies tot en met Realisatie
Outdoor Life Group
Vocas
Mauritz
Amacom
Rompa Group | ITB
Lehmanns
Getronics
Portacon
Majestic
Lampdirect
Beddinghouse
Woodvision
GP Batteries
FairForward