Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Easywalker maakt een stormachtige groei door. In zeven jaar tijd vervijfvoudigde de omzet van de kinderwagenfabrikant. Om verdere groei te faciliteren en nieuwe markten aan te kunnen boren, implementeert het bedrijf de ERP-software SAP Business One.

"E-commerce functionaliteit implementeren is met het toekomstgerichte SAP Business One geen enkel probleem"

 

easywalker-buggy-logo.png

De geschiedenis van Easywalker begint in 1989, bij een slager uit Amsterdam die eigenhandig een kinderwagen met drie in plaats van vier wielen in elkaar zet en op de markt brengt. Een primeur in Europa. Dertig jaar later is het bedrijf actief in veertig landen en heeft het naast kinderwagens ook buggy’s in het assortiment. In 2018 groeide de omzet met bijna 50 procent.

Een volgende stap in de ontwikkeling van Easywalker is rechtstreekse verkoop aan consumenten via een eigen webshop, naast de huidige verkoop via winkels. “Daar moesten we ons systeem voor enterprise resource planning wel op voorbereiden”, zegt Axel Augustinus, E-Commerce Director bij Easywalker. “Je krijgt te maken met nieuwe kanalen en een webshop die je moet koppelen.”

Easywalker maakte echter gebruik van een verouderd ERP-systeem dat niet meer voldeed. De software was traag en de rapportages boden onvoldoende inzicht, bijvoorbeeld in het nakomen van de afgesproken leverdata. En door de aanhoudende groei van het bedrijf werd het systeem steeds zwaarder op de proef gesteld. “Je wist gewoon: als ik er nog meer data in stop, gaat het stuk”, aldus Manager Finance & Operations Tim Grooteman.

Na een periode van interne en externe procesoptimalisatie stond vervanging van het systeem dan ook hoog op de wensenlijst van Grooteman. “Voor ons was het belangrijk dat het nieuwe systeem de twee grote ‘levensstromen’ binnen ons bedrijf ondersteunt. We leveren vanuit voorraad aan winkels in verschillende landen in Europa, maar verschepen ook containers met buggy’s naar landen in Azië. Dan heb je te maken met verschillende orderverwerkingen, cashflows en margeberekeningen. Ook wilden we de service en kwaliteitsbewaking vanuit het ERP-systeem gaan doen. Bij terugkerende problemen moet er automatisch een alarm afgaan.”

Na een inventarisatie van de markt koos Easywalker voor SAP Business One. Deze beheersoftware voor kleine ondernemingen verbindt en stroomlijnt processen en groeit met de organisatie mee. Onder andere de rapportages en analyses binnen SAP Business One en het geboden inzicht spraken Grooteman aan. Zo komen afwijkingen op onze KPI’s, zoals een te late levering, direct naar voren. Een ander pluspunt is de flexibiliteit van het systeem. “Je kunt bijvoorbeeld zelf een veld toevoegen of een teller bouwen, zonder dat daar maatwerk voor nodig is.”

Voor de inrichting van SAP Business One schakelde de kinderwagenfabrikant de hulp in van Aiden. Deze SAP-partner voerde ook de noodzakelijke aanpassingen door en verzorgde de workshops voor de gebruikers.

 

Klaar voor b2c-markt

“We zijn nu in staat om veertig landen aan te sturen vanuit één centrale tool”, stelt Grooteman tevreden vast. “En als de inrichting van SAP Business One helemaal is afgerond, kunnen we na gaan denken over onze stappen richting b2c. Dan komen alle stromen bij elkaar.”

“Daarvoor moeten we niet alleen een webshop bouwen, maar hem ook koppelen met het ERP-systeem en e-commercefunctionaliteit implementeren”, besluit Augustinus. “Maar dat is met het toekomstgerichte SAP Business One geen enkel probleem.”

 

About usarrow right image
  • Client
    Brinker Carpets
  • Industry
    Retail
  • Oplossing
    Sap Business One
solutions icon
SAP oplossingen

SAP Business One

SAP Business One geeft bedrijven grip op alle bedrijfsprocessen, de flexibiliteit om te anticiperen op veranderingen én…

Lees meer arrow right image
search icon

Other Stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Vitablend
Romar-Voss
Vogel's
IPC | Israel Producten Centrum
Keller's IJzerhandel
Wavin
Waterbear
Recoll
Food Impuls
Kyocera
Amacom
Getronics
Beddinghouse