Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Specialist in audiovisuele oplossingen First Impression zag tijdens haar stormachtige groei het aantal logistieke bewegingen in het magazijn snel toenemen. Daarom werd SAP Business One-partner Aiden gevraagd om een professioneel warehouse management systeem (WMS) te implementeren. Een behoefte die de IT-dienstverlener via haar eigen WMS WarehousePro naar tevredenheid kon invullen. “Nu hebben we grip op de voorraad- en logistieke processen gekregen, zodat we in staat zijn om verder te groeien,” zegt Michael van Berkel, Process Improvement Manager bij First Impression.

First Impression is gespecialiseerd in audiovisuele oplossingen (AV). Met een creatieve mix van beeld, geluid en verlichting realiseren ze een verrassende beleving voor haar opdrachtgevers. Met een multidisciplinair team van ontwerpers, technici en logistiek specialisten bedient het Tilburgse bedrijf grote, winkels, sportcentra, bedrijven en verzorgt het evenementen. Een eigen designafdeling zorgt voor de content. “Hiermee bieden we echt een totaaloplossing waarmee we bijzondere dingen kunnen neerzetten. Dit maakt ons uniek,” vertelt Michael van Berkel enthousiast. First Impression verzorgt de AV-beleving onder andere voor alle vestigingen van Basic-Fit, TUI, Rituals en Hans Anders.

First Impression maakt al sinds 2007 gebruik van SAP Business One. “De hoofdreden was destijds dat we met SAP Business One alle disciplines binnen ons bedrijf goed konden afdekken en het een schaalbaar platform is, met SAP als gedegen leverancier.”

Explosieve groei ondersteunen met WMS

Ruim 10 jaar later zorgen nieuwe klanten voor een explosieve groei van het bedrijf. De AV-oplossingen worden bij Europese en wereldwijde vestigingen van klanten als Basic-Fit en Rituals uitgerold, wat leidt tot een veelvoud van logistieke bewegingen in het magazijn. Daarom richtte First Impression een logistiek centrum in op een nieuwe locatie. Aiden levert het warehouse management systeem (WMS) op basis van haar eigen oplossing Aiden WarehousePro, volledig geïntegreerd met SAP Business One.

Goederenbewegingen volgen

Met WarehousePro worden alle bewegingen van goederen in het magazijn gevolgd, van de ontvangsten en verplaatsingen tot en met het orderpicken en verzenden. Van Berkel: “Waar voorheen de geregistreerde aantallen vaak niet klopten, weten we nu precies hoeveel van welk artikel waar ligt.”

 

Projectmatig inkopen via MRP

Toen het voorraadbeheer op orde was, kon First Impression aan de slag met MRP (material requirements planning) voor de projectmatige inkoop. Dit leidde volgens Van Berkel tot meer grip op de voorraad. “Door de automatische besteladviezen houden we goederen korter op voorraad. Daardoor is onze voorraadpositie gunstiger, wat de voorraadkosten verlaagt en meer financiële controle geeft. Bovendien kunnen we nu sneller leveren, vaak binnen een week. Dit heeft natuurlijk een positieve uitwerking op de klantbeleving!”

Van Berkel ziet een mooie samenwerking met Aiden. “SAP Business One zien we als de ‘core’ die onze processen in de basis goed ondersteunt. Aanvullend hierop verzorgt Aiden addons op SAP Business One zoals Aiden WarehousePro en SAP Field Service Management, maar bijvoorbeeld ook Elvy voor digitale factuurverwerking en Boyum voor optimale productiviteit. We gaan in principe uit van standaardoplossingen. Indien nodig kunnen aanvullende functionaliteiten worden ontwikkeld. Het is een plezierige samenwerking, waarbij we snelle stappen kunnen zetten.”

About usarrow right image

Orderpicken via scanners

Via de scanners zorgt WarehousePro voor een afgedwongen proces voor het orderpicken. “Waar voorheen papieren picklijsten rondzwierven door het magazijn, wordt het orderpicken nu aangestuurd en gecontroleerd via de scanner. Daardoor hebben we veel meer grip op het proces en kunnen nieuwe medewerkers na minimale instructie snel en foutloos een order picken,” aldus Van Berkel.

 

Scanportal voor klein materiaal

Op verzoek ontwikkelde Aiden samen met First Impression een eigen scanportal om grip te krijgen op de uitgifte van klein materiaal. “De monteurs kunnen de benodigde artikelen zoals kabels en andere installatiematerialen nu scannen naar een project of naar hun eigen toolbox, dus net als bij de supermarkt. De voorraadstand blijft zo correct en met behulp van MRP wordt automatisch bijbesteld als minimale voorraad is bereikt. Dit betekent dat materialen altijd beschikbaar zijn en de monteur dus niet misgrijpt. Ook kunnen we nu beter nacalculeren.”

 

Serienummers registreren

Serienummerregistratie is voor First Impression een cruciale functie in WarehousePro. “Zo weten we exact wat de klanten van ons in huis hebben. Onze klanten vragen hierom, maar voor beheer op afstand is deze informatie voor ons ook onmisbaar.”

Services inplannen en volgen

First Impression beschikt over een uitgebreide service-afdeling, die volledig is geautomatiseerd met SAP Field Service Management. Deze service-oplossing faciliteert het hele administratieve proces van onsite dienstverlening; van het inplannen van de monteur tot en met het aftekenen van de opdracht en het factureren. “Er komt geen menselijke handeling meer aan te pas, waardoor we snel en efficiënt kunnen plannen. Via de app beschikken onze mensen op locatie over alle benodigde gegevens. We hebben altijd inzicht in alle gewerkte uren en het materiaalverbruik, die automatisch worden gefactureerd.”

 

Alle projecten centraal aansturen

Op dit moment is First Impression bezig om SAP Field Service Management organisatiebreed uit te rollen voor alle klantprojecten. “Of het nu gaat om installeren, het oplossen van geplande en ongeplande incidenten, reparaties of vervangingen; alles kan je zien als een service. Via deze oplossing kunnen we de gehele dienstverlening integraal plannen, koppelen aan een order, servicecalls aanmaken en de voortgang volgen.”

 

 

 

Business intelligence logisch vervolg

Met managementrapportages in  SAP Analytics Cloud worden nu stappen gezet op gebied van BI. Van Berkel ziet dit als een logische vervolgstap om grip en controle te krijgen.
“Het is het sluitstuk van onze werkwijze, waarbij we steeds een nieuwe ‘cel’ – zo noemen wij een afdeling – van de organisatie stroomlijnen en automatiseren.
Als zo’n proces op orde is, zetten we SAC in om deze te monitoren en sturen.
Nu we de cel Service qua proces, systeem en personele bezetting naar wens hebben ingericht, analyseren we met SAC of en wanneer er mensen moeten bijkomen.
Als vervolg willen we ook voor Inkoop en Logistiek een ‘operations dashboard’ gaan neerzetten.”

 

Bijdrage aan succes en groei

Terugblikkend denkt Van Berkel dat de WMS-oplossing een wezenlijke bijdrage levert aan het succes en de groei van First Impression.
“Via MRP kunnen we gerichter en gebundeld inkopen, waarmee we extra inkoopvoordeel behalen en onze voorraadkosten verlagen.
Doordat we de voorraadpositie onder controle hebben, hebben we ook meer grip op de liquiditeit.
Ook kunnen we beter nacalculeren, wat weer leidt tot verbeterde pricing.
Uiteindelijk geeft de warehouse-oplossing controle over de gehele supply-chain, wat uiteraard een positieve bijdrage levert aan onze winstgevendheid,” concludeert Van Berkel.

 

 • Year
  2007
 • Client
  First Impression
 • Industry
  Retail
 • Oplossingen
  SAP Business One en Aiden WarehousePro
solutions icon
SAP oplossingen

SAP Business One

SAP Business One geeft bedrijven grip op alle bedrijfsprocessen, de flexibiliteit om te anticiperen op veranderingen én…

Lees meer arrow right image
solutions icon
Aiden oplossingen

Aiden WarehousePro

Een POS-oplossing voor zowel B2C- als B2B-retailomgevingen, geschikt voor ieder device én met standaardkoppelingen voor…

Lees meer arrow right image
search icon

Other Stories

Keller's IJzerhandel
Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Keyser & Mackay
Dekker
Vitablend
Romar-Voss
Bamigo
Vogel's
Skantrae
Wavin
Van Beest
Serax
Lanubia
Waterbear
Veneta
Multi Bazar
Brinker Carpets
ILG Food Group
Recoll
Berko
Easywalker
Numatic
Alliander
BrandLoyalty
LC Packaging
Food Impuls
Kyocera
Arli Group
APH Group
Advies tot en met Realisatie
Outdoor Life Group
Vocas
Mauritz
Amacom
Rompa Group | ITB
Lehmanns
Getronics
Portacon
Majestic
Lampdirect
Beddinghouse
Woodvision
GP Batteries
FairForward