Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Getronics is een wereldwijde ICT-integratiespecialist met meer dan 3900 medewerkers verdeeld over 23 landen in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. Het transformatieportfolio van Getronics biedt sterke mogelijkheden en expertise, waaronder marktleidende digitale werkplekken, zakelijke applicaties, cloudservices, beveiliging en slimme IOT-oplossingen voor de ruimte, waardoor bedrijven kunnen groeien.

Getronics_Logo_Green_RGB.jpg

Om klanten optimaal te ondersteunen koopt Getronics diensten en producten in bij derde partijen. Het inkoopproces van deze resources bestaat uit diverse stappen, zoals een inkoopaanvraag, goedkeuringen, eventuele wijzigingen of annuleringen en de orderontvangst. In de oude situatie duurde het vaak weken voordat een inkoopaanvraag geconverteerd werd naar een inkooporder. Dit kwam enerzijds doordat aanvragen handmatig ingevoerd moesten in SAP, wat het proces arbeidsintensief en foutgevoelig maakte. Anderzijds liep het proces veel vertraging op omdat er veel mensen betrokken zijn bij het inkoopproces.

Aiden heeft voor Getronics uiteindelijk een applicaties ontwikkeld die het proces van inkoopaanvraag tot inkooporder ondersteunt. Deze applicatie is ontwikkeld met het low-code platform Mendix en integreert perfect met SAP. De applicatie is live gebracht in zes weken met 2,5 fte. De applicatie kent een rijke bibliotheek aan functies zoals de mogelijkheid om inkoopaanvragen en bestaande regels te dupliceren, een functie om Excel-documenten te uploaden en de mogelijkheid om automatisch herinneringsmails te versturen om het goedkeuringsproces te versnellen.

Het resultaat

Met de applicatie is het invoeren van inkooporders aanzienlijk versneld. De doorlooptijd van inkooporders is verkort van weken naar enkele dagen. Bovendien is de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk verbeterd en is de foutgevoeligheid in het proces gereduceerd.

Aiden: “Bij Aiden brengen we de kernsystemen van een bedrijf samen met innovatieve oplossingen – en dat is soms best een uitdaging. Bestaande systemen vragen vaak om een hele andere ontwikkelaanpak dan de nieuwere innovatieve oplossingen. Waar je kernsystemen zoveel mogelijk vooraf uitgedacht wil hebben om risico’s te beperken, wil je bij innovatieve toepassingen zo snel mogelijk beginnen om een resultaat te presenteren. Als consultant moet je dat zien samen te brengen, en dat maakt het werk interessant en leerzaam.”
 

Het projectteam bevond zich verspreid over Groot-Brittannië, Maleisië en Nederland. Dit was voor alle betrokkenen een van de grootste uitdagingen tijdens dit project. “Doordat iedereen een andere taal spreekt en uit een andere cultuur komt is het belangrijk extra aandacht te besteden aan communicatie. Door regelmatig gezamenlijk te bellen en aannames uit te spreken voorkom je heel wat misverstanden. Daarnaast is Mendix gemaakt voor dit soort projecten. Door regelmatig, minimaal wekelijks, een nieuwe versie live te zetten en dit te laten valideren door de business, voorkom je veel rework. Uiteindelijk is het ook de samenwerking geweest die dit project tot een succes heeft gemaakt”

Over Aidenarrow right image
  • Klant
    Getronics
  • Branche
    Zakelijke Dienstverlening
solutions icon
Low-code oplossingen

Mendix

Mendix gaat verder dan alleen het zijn van een low code platform. Het is een platform waarin alles is geregeld, van metrics, logs,…

Lees meer arrow right image
search icon

Other Stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Vitablend
Romar-Voss
Vogel's
IPC | Israel Producten Centrum
Keller's IJzerhandel
Wavin
Waterbear
Recoll
Easywalker
Food Impuls
Kyocera
Amacom
Beddinghouse