Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Vocas heeft zich gespecialiseerd in professionele camera’s, objectieven en overige accessoires in de breedste zin van het woord; van productontwikkeling en verkoop tot en met reparatie en onderhoud. CEO Ruud Dobber: “We bedienen freelance cameramensen en filmproducenten van klein tot groot. Dus van bloggers en vloggers tot en met cameramensen van internationale TV-programma’s, commercials en producties voor op het grote doek. Iedere klant stelt weer andere eisen, om zo met het juiste gereedschap op hun eigen manier te kunnen werken. We bieden voor iedere situatie een passende oplossing en werken merkonafhankelijk.”

Vocas-Logo.png
"Wij zijn er voor alle cameramensen, dus van vloggers tot internationale filmproducenten"

In 2010 maakte Vocas de strategische keuze voor een standaard ERP-systeem. Het allround B2B handelsbedrijf toont zich met name tevreden over de betrouwbaarheid van SAP Business One en de technische discipline van Aiden. Dit maakt dat een kleine tien jaar later de ontwikkelingen in de markt voor professionele camera’s en toebehoren nog steeds moeiteloos kunnen worden gevolgd.

Eigen serviceafdeling

Bedrijfszekerheid, altijd en overal, dat wil Vocas bieden. Dus beschikt het bedrijf over een acht man sterke serviceafdeling die op het gebied van ICT, elektronica en mechanische modificaties eigenlijk nooit nee hoeft te verkopen. Bovendien is Vocas gecertificeerd om voor topmerken zoals Arri, Canon en Sony reparaties onder garantie te mogen verrichten.

 

SAP Business One wint op functionaliteit

Vocas ontwikkelt en produceert ook zelf, maar is in essentie een handelsonderneming met inmiddels zo’n 80.000 artikelen, variërend van piepkleine technische onderdelen tot lenzen, daglichtfilters, schoudersteunen, statieven, tassen en meer. Het beheer van alle artikelgegevens vindt plaats in het ERP-systeem SAP Business One.

Keuze voor standaard software

Dobber: “Automatisering is voor ons van groot belang. We beschikten voorheen over een zelf ontwikkeld ERP-systeem. In 2010 maakten we de strategische keuze om in verband met verdere ontwikkeling en uitbouw te kiezen voor een standaard systeem. Dat systeem moest toekomstbestendig zijn en ruimte blijven bieden voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen. In die tijd hebben we alle serieuze partijen wel over de vloer gehad. Op basis van functionaliteit kwam SAP Business One al snel bovendrijven.”
 

Inrichten binnen de SAP-standaard

Heb je een bij jouw situatie passend systeem geselecteerd, dan komt het aan op een goede partner, is de ervaring van Vocas. “Aiden denkt mee en spreekt dezelfde technische taal als wij. Tegelijkertijd kunnen ze ook ‘nee’ zeggen als het moet. Zo voorkomen we dat we ons door de techniek laten meeslepen en er ‘onderwateroplossingen’ ontstaan. En als er eens iets bijzonders moet worden ingericht, dan gebeurt dat volledig volgens de SAP-richtlijnen. Dat betekent volledige support, een lagere implementatietijd en een upgrade-proof systeem. Dat laatste is echt cruciaal,” vindt Dobber.

Garanties om te kunnen blijven doorontwikkelen

De traditionele ‘Duitse gründlichkeit’ van SAP was voor Vocas een belangrijk argument. Ruud Dobber: “We kunnen eenvoudig uitbreiden en toevoegen, maar het hart blijft het SAP-systeem en dat staat borg voor continuïteit. SAP zie ik als een betrouwbaar bedrijf dat luistert naar de markt en haar standaardsysteem continu verder ontwikkelt, zonder dat gebruikers gehinderd worden door allerlei maatwerk.”

 

Slim automatiseren binnen één systeem

In SAP Business One heeft Vocas alle activiteiten kunnen onderbrengen, met als hart de eenduidig opgezette artikeladministratie. Alle werkmaatschappijen gebruiken dezelfde gegevens, waarbij zusterbedrijven via Intercompany elkaar eenvoudig kunnen beleveren. Op allerlei plekken is slimme functionaliteit ingebouwd om de bedrijfsvoering van Vocas verder te automatiseren. Zo worden verkoopprijzen geautomatiseerd berekend aan de hand van actuele inkoopprijzen en is er voor de serviceafdeling een facturatieoverzicht toegevoegd waarop fiattering plaatsvindt. Recent is gewerkt aan e-commerce en een naadloze koppeling met meerdere Magento-webshops. Dit in samenwerking met Aiden's zusterbedrijf Epartment. 

Terugkijkend op de laatste paar jaar ziet Ruud Dobber een aantal duidelijke voordelen van Aiden en SAP Business One: “We kunnen inmiddels meer doen met minder mensen. Onze omzetgroei ging stukken harder dan de uitbreiding van het aantal medewerkers. Ook kunnen we makkelijker nieuwe initiatieven ontplooien, die stuk voor stuk door het systeem worden ondersteund. Denk aan extra online kanalen, meer functionaliteiten, internationaal verkopen en Intrastat-aangiftes. Bovendien kunnen we als techneuten zelf ook nieuwe mogelijkheden ontwikkelen, die door Aiden binnen het SAP-concept verder worden ingepast. Denk bijvoorbeeld aan iPads aan de balie, waarmee we innames en uitgiftes van producten digitaal verwerken en daarmee registreren in het SAP-systeem. Ook kunnen prijzen van concurrenten op internet automatisch worden gevolgd. Hiermee kan Vocas de optimale verkoopprijs in SAP Business One bepalen, die vervolgens geautomatiseerd wordt doorgevoerd in de gekoppelde webshops.”


Met Aiden  kun je de toekomst aan


Ruud Dobber besluit: “Ik zou Aiden direct aanbevelen aan een bedrijf dat op zoek is naar een pragmatische en doeltreffende automatiseringspartner. Ze luisteren eerst goed en presenteren vervolgens een adequate oplossing die zorgt voor tevreden klanten. Aiden is onze sparringpartner.” 

 

About usarrow right image
 • Year
  2010
 • Client
  Vocas
 • Industry
  Consumenten producten
 • Oplossing
  Sap Business OneC
solutions icon
SAP oplossingen

SAP Business One

SAP Business One geeft bedrijven grip op alle bedrijfsprocessen, de flexibiliteit om te anticiperen op veranderingen én…

Lees meer arrow right image
search icon

Other Stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Keyser & Mackay
Dekker
Vitablend
Romar-Voss
Bamigo
Vogel's
Skantrae
Keller's IJzerhandel
Wavin
Van Beest
Lanubia
Waterbear
Veneta
Multi Bazar
Brinker Carpets
ILG Food Group
Recoll
Berko
Easywalker
Numatic
Alliander
BrandLoyalty
LC Packaging
Food Impuls
Kyocera
Arli Group
APH Group
Advies tot en met Realisatie
Outdoor Life Group
Mauritz
Amacom
Rompa Group | ITB
Lehmanns
Getronics
Portacon
Majestic
Lampdirect
Beddinghouse
Woodvision
GP Batteries
FairForward