Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

WaterBear Network is het eerste interactieve streamingplatform dat is gericht op de toekomst van onze planeet. Het netwerk gebruik storytelling als een hulpmiddel om zo het verschil te maken.

WaterBear biedt toegang tot bekroonde, inspirerende content waarmee kijkers een diepgaander beeld krijgen, meer kunnen leren en actie kunnen ondernemen om zo een beter klimaat, een grotere biodiversiteit, meer duurzaamheid, meer betrokkenheid van de gemeenschap, meer diversiteit en nog veel meer te bevorderen.

WaterBear biedt organisaties zonder winstoogmerk één centraal platform dat hen dichter bij de consument brengt. Het doel is kijkers te inspireren met hun verhalen en informatie te verstrekken over hun initiatieven.

WaterBear biedt inspirerende verhalen en zorgt ervoor dat mensen zich betrokken voelen, positiever gaan denken en een impact hebben. Alle partnerorganisaties presenteren hun werkzaamheden en laten zien waar ze voor staan. WaterBear combineert deze projecten met bijzondere verhalen. Leden krijgen te horen wat zij kunnen doen om bij te dragen en het platform brengt iedereen bij elkaar.

Inmiddels hebben zich al meer dan 300 organisaties aangemeld bij het platform en dit aantal groeit snel. WaterBear was op zoek naar meer snelheid voor het ERP-systeem om zo snel mogelijk live te gaan, om snel te groeien en een essentieel streamingplatform te worden. De omgeving van het WaterBear-netwerk is complex; er vinden veel interacties plaats. WaterBear moest verschillende elementen lanceren om de leden in staat te stellen interacties aan te gaan. Op zoek naar een flexibel systeem dat deze complexiteit vanuit het standpunt van een financieel systeem kon verwerken, koos WaterBear voor SAP.

WaterBear heeft de lat hoog gelegd. In het eerste jaar streeft het platform naar 700.000 leden, en naar vijf miljoen leden na vijf jaar.

“We willen onze leden en de ngo’s de best mogelijke ervaring bieden. Dit vraagt om een moderne marketingoplossing waarmee relevante en persoonlijke communicatie mogelijk wordt maakt,” aldus Victor Edward Eckard, Managing Director van WaterBear. “We hebben bovendien behoefte aan een toekomstbestendig ERP-systeem dat bedrijfsprocessen stroomlijnt en groei faciliteert.”

Na gesprekken tussen WaterBear Network en Aiden was er een duidelijke klik tussen de twee: WaterBear en Aiden willen allebei hun expertise inzetten voor een positieve impact. Binnen een maand had Aiden SAP Business ByDesign voor WaterBear opgezet en waren de belangrijkste functionaliteiten live. Voor deze implementatie werkte Aiden samen met SAP Nederland.

 

De combinatie van SAP Marketing Cloud en SAP Business ByDesign zorgde voor een solide basis voor de start van het videostreamingplatform eind 2020. WaterBear is enthousiast over beide oplossingen. SAP Business ByDesign geeft het bedrijf controle over financiële processen en rapportage, maar helpt ook bij projectmanagement rond de productie van nieuwe video-inhoud. SAP Marketing Cloud heeft ook grote voordelen. De integratie met het WaterBear-platform stelt de organisatie in staat leden te categoriseren op basis van interessegebieden en het type content. Dit maakt betere aanbevelingen en doelgerichte communicatie mogelijk.

 

Aan het begin van de zomer van 2020 was WaterBear Network nog maar een idee. In juli werd Aiden benaderd en gevraagd een systeem te bouwen dat met het platform kon meegroeien. Louis Botha, hoofd Finance bij WaterBear, vertelt:

“Tijdens ons introductiegesprek met Peter Ouëndag, hebben we hem een haast onmogelijke tijdlijn voor de implementatie van het nieuwe ERP-systeem voorgeschoteld! We wilden op 25 november van start gaan, maar er was nog veel werk te doen. Peter gaf aan dat het een uitdaging zou zijn, maar hij vertrok geen spier. Hij richtte snel het Aiden-team op en ze begonnen meteen samen te werken met het WaterBear-team. Sindsdien hebben ze laten zien wat ze kunnen doen en het was indrukwekkend, vooral gezien de extra uitdagingen van de pandemie!”

De implementatie en de impact ervan

De implementatie toonde aan dat het streven naar standaardisering van professionele dienstverlening vruchten afwerpt. Hierdoor wordt de effectieve implementatie versneld. Victor Edward Eckard, Managing Director bij WaterBear Network, benadrukt:

 

“We hebben deze situatie nog nooit exact zo meegemaakt en we zijn zeer positief over het werk van Aiden. Het team heeft lange uren gedraaid en we hebben het project op tijd voltooid. Aiden’s projectmanager Barbara Schoones stond altijd voor ons klaar.”

 

Het hele WaterBear-team werd gedurende twee weken door Aiden getraind aan de hand van interactieve workshops. Business ByDesign is een SAP Cloud-oplossing, gebaseerd op 36 standaard bedrijfsprocessen. In de dienstverlenende sector is er behoefte aan diverse elementen, van klantenregistratie tot definitieve facturering.

 

Het Aiden-team dat aan de oplossing werkte bestond uit een pilotspecialist, een consultant gespecialiseerd in de standaard inkoop- en verkoopprocessen en een technisch consultant.

 

WaterBear is blij met de uitstekende steun van Aiden: “Er is altijd iemand beschikbaar om vragen te beantwoorden en met dit systeem kan WaterBear blijven groeien en evolueren”, aldus Louis Botha.

 

“We waren onder de indruk van de bereidheid van het Aiden-projectteam om verder te gaan dan wat van ze werd gevraagd, en altijd op een vriendelijke manier, nooit gestrest,” voegt Victor Edward Eckard toe.

“De eerste financiële audit werd al heel snel, begin februari 2021, afgerond!”

 

aldus Louis Botha. “Met deze SAP-oplossing, die uitstekend geschikt is voor de administratieve kant van de boekhouding, kon ik de externe audit efficiënt uitvoeren. Toen WaterBear SAP besloot te gebruiken, deed de organisatie dat met het oog op groei. We breiden snel uit: het platform telt momenteel [per maart 2021] 50.000 leden. We verwachten dat we met SAP Business ByDesign aan deze groei tegemoet kunnen komen. Bij de lancering zal het ongetwijfeld een robuust systeem blijken te zijn, dat in staat is om te gaan met meerdere landen, complexe kwesties en diverse spin-offs in verschillende valuta.”

 

“We hebben, sinds de eerste lancering, een sterke band met Aiden onderhouden,” zo vervolgt Louis. “Ik neem contact op met Aiden wanneer ik technische ondersteuning en extra diensten nodig heb. Het hele project werd effectief geleid, zonder onverwachte of buitensporige uitgaven. Het was verfrissend en vernieuwend om te zien dat ze zo snel en proactief waren; ze hebben ons bij het hele traject begeleid. We hoefden Aiden nooit te vertellen wat we van ze verlangden; ze gingen aan de slag en het kwam voor elkaar.”

 

“WaterBear had zo snel mogelijk behoefte aan een financieel systeem. Die basis is nu gelegd, dankzij een geweldige teaminspanning waarbij binnen een maand de belangrijkste functionaliteiten werden ontwikkeld,” zo concludeert Aiden’s projectmanager Barbara Schoones. “Tegelijkertijd beschikt WaterBear nu over de flexibiliteit om het ERP-systeem uit te breiden naarmate de zakelijke behoeften veranderen. Het project zorgde ook voor een daadwerkelijke verrijking van de twee bedrijfsculturen. Voor Aiden was dit een prachtige gelegenheid om de betrokkenheid van het bedrijf te tonen bij het bijdragen aan de realisatie van duurzame ontwikkelingsdoelen.”

 

Sinds eind 2020 is WaterBear beschikbaar in acht landen, waaronder Nederland. De rest van Europa en Azië zullen later volgen. “In de loop der tijd zullen we ook de implementatie van SAP’s e-commerce-oplossing en ticketingsysteem overwegen. Voor nu zijn we vooral blij dat alles op tijd klaar was voor de lancering, dankzij het harde werk van onze partners”, zo sluit Louis Botha af.

Over Aidenarrow right image
 • Jaar
  2020
 • Klant
  Waterbear
 • Branche
  Zakelijke dienstverlening
 • Services(s)
  SAP functional Application Management
solutions icon
SAP oplossingen

SAP Business ByDesign

De ideale ERP-cloudoplossing voor zowel startups die willen groeien als volwassen mid-marketbedrijven die een totaalpakket zoeken.

Lees meer arrow right image
search icon

We waren onder de indruk van de bereidheid van het Aiden-projectteam om verder te gaan dan wat van ze werd gevraagd, en altijd op een vriendelijke manier, nooit gestrest

Andere verhalen

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Vitablend
Romar-Voss
Vogel's
IPC | Israel Producten Centrum
Keller's IJzerhandel
Wavin
Recoll
Easywalker
Food Impuls
Kyocera
Amacom
Getronics
Beddinghouse