Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview

Wavin ondervond last van hun btw-complexiteit. Door gebruik te maken van de VAT-Extension, ontwikkeld door Aiden, zijn ze nu compliant. In zes maanden tijd werd het hele project uitgevoerd door Aiden in nauwe samenwerking met Key Group en Wavin.

wavin.png

Wavin maakt deel uit van Orbia, een gemeenschap van bedrijven met een gemeenschappelijk doel: het leven in de hele wereld vooruithelpen (“To advance life around the world”). Als “purpose-driven” onderneming wil Wavin bijdragen aan positieve veranderingen in de wereld door het bouwen van gezonde, duurzame omgevingen.

Wavin biedt klanten wereldwijd uitstekende oplossingen voor boven- en ondergrondse projecten op het gebied van duurzaam waterbeheer, verwarming en koeling, water- en gasdistributie, afvoer van afvalwater en datacommunicatie.

Als een van de oudste en meest gevestigde merken in de markt kan Wavin bogen op meer dan 60 jaar ervaring in de levering van hoogwaardige en innovatieve kunststof systemen en oplossingen. Het hoofdkantoor van Wavin is gevestigd in Amsterdam. De onderneming heeft vestigingen in meer dan 40 landen in Europa, Latijns-Amerika en Azië en heeft wereldwijd ongeveer 12.000 mensen in dienst.

SAP-Logo.png

De dagelijkse uitwisseling van duizenden kilo’s grondstoffen tussen de verschillende Wavin-bedrijven en de Wavin Trading Company zorgde ervoor dat compliance met de complexe btw-wetgeving een behoorlijke uitdaging werd. De standaard SAP-oplossing bood niet de ideale oplossing voor de bedrijfsactiviteiten van Wavin, die gepaard gaan met een grote verscheidenheid aan bedrijfsspecifieke opties op het vlak van leveranciersactiviteiten, belastingvoordelen en fiscale verplichtingen. Wavin hecht zeer veel waarde aan de nauwkeurigheid van gegevens en btw-naleving.


Centraal in Wavin’s businessmodel staan de grondstoffen die elke dag de hele wereld overgaan. Eventuele leveringsvertragingen kunnen dan een grote impact hebben op de klanttevredenheid en het imago van het bedrijf. Wavin besloot daarom op zoek te gaan naar een bedrijf dat dit deel van de IT-procedures kon stroomlijnen en een oplossing kon bieden voor belangrijke btw-vraagstukken.

De oplossing

Marja Nijpels, International Tax Manager, bracht Wavin in contact met Key Group, een onderneming die kant-en-klare SAP-invoegtoepassingen ontwikkelt en installeert als uitbreiding op de standaard SAP-oplossingen. Hierdoor kunnen belastingaangiften tijdig worden ingediend en wordt de gebruikelijke determinatie-logica van de software verbeterd. Key Group en Aiden B.V. onderhouden een strategisch partnerschap waarbij efficiënt wordt samengewerkt aan de ontwikkeling en implementatie van btw-gerelateerde SAP-diensten en –producten, resulterend in schaalvoordelen en een kritische omvang die verdere expansie mogelijk maakt.


Door het bundelen van krachten en bedrijfsmiddelen kunnen de twee ondernemingen tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van hun klanten op deze gebieden. Samen ontwikkelen Key Group en Aiden innovatieve SAP-productoplossingen, diversifiëren ze het productassortiment en leveren ze high-end SAP- en btw-consultancydiensten. SAP is zich ervan bewust dat elke organisatie zijn eigen specifieke eisen stelt en biedt daarom de mogelijkheid om extra functionaliteit toe te voegen in de vorm van SAP-invoegtoepassingen. Deze kunnen volledig worden geïntegreerd en vormen zo een waardevolle aanvulling op de standaardsoftware.

Patricia Nardi, op dat moment Wavin’s SAP Solution Architect, en haar IT-projectteam werkten zij aan zij met het Aiden-consultancyteam onder leiding van Marinus Peters, Aiden Partner, en Abdel el Amrani, International Tax Business Analyst bij Aiden.

“De samenwerking met Marinus en Abdel verliep zeer prettig, hoewel de deadlines krap waren. Maar ze waren altijd beschikbaar en behulpzaam. Het hele project werd bijzonder goed gemanaged, en het was een mooie samenwerking tussen Aiden en Wavin”, aldus Patricia.

Aiden was voor het Wavin-team de perfecte partner bij de juiste configuratie van de standaard SAP-oplossing waar het bedrijf naar op zoek was. Volgens Patricia was de planning behoorlijk ambitieus, maar hadden alle leden van het Aiden-team een positieve instelling en waren ze beschikbaar wanneer dat nodig was. De deskundigheid en verantwoordelijke houding, in combinatie met de mogelijkheid om onderdelen aan te passen voor Wavin, maakte de aanpak door het AIden-team persoonlijk, wat voelbaar was tijdens alle fases van het project. De samenwerking tussen consultants, Aiden en Wavin wierp zijn vruchten af dankzij het aanpassingsvermogen en de inzet van alle partijen, wat een bevorderlijk en stimulerend effect had op het klaren van deze uitdagende en veeleisende klus. De volledige implementatie van het project bij Wavin duurde 6 maanden en de invoegtoepassing ging live op 31 december 2019.

Over Aidenarrow right image
  • Jaar
    2019
  • Klant
    Wavin
  • Branche
    Discrete Productie
solutions icon
SAP oplossingen

SAP S/4HANA

SAP S/4HANA biedt bedrijven wendbaarheid, een intuïtieve gebruikerservaring en realtime inzichten in hun processen om sneller…

Lees meer arrow right image
search icon

De samenwerking met Marinus en Abdel verliep zeer prettig, hoewel de deadlines krap waren. Maar ze waren altijd beschikbaar en behulpzaam. Het hele project werd bijzonder goed gemanaged, en het was een mooie samenwerking tussen Aiden en Wavin

De impact

 

De Aiden VAT Extension-oplossing pakte een specifieke uitdaging aan waarmee Wavin in haar systeem werd geconfronteerd. VAT E kan zeer eenvoudig worden aangepast en de scenario’s kunnen gemakkelijk worden gewijzigd. Volgens Patricia zijn alle Wavin IT- en Business-medewerkers die betrokken zijn bij de btw-processen door Abdel getraind in het gebruik van de VAT-E-invoegtoepassing en kunnen zij deze nu zelf onderhouden.

 

De flexibiliteit van de invoegtoepassing wordt zeer op prijs gesteld, maar het mooiste is dat Wavin nu volledig compliant is. Compliance en ethisch verantwoord handelen zijn immers voor Wavin net zo goed prioriteiten als winst maken.

Other Stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Vitablend
Romar-Voss
Vogel's
IPC | Israel Producten Centrum
Keller's IJzerhandel
Waterbear
Recoll
Easywalker
Food Impuls
Kyocera
Amacom
Getronics
Beddinghouse