Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Een blog door Peter Geelen

SAP Business Technology Platform (BTP) : Een platform dat jouw bedrijf laat groeien en toekomstbestendig maakt

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd waarom SAP Business Technology Platform (BTP) als een strategisch platform moet worden gezien. SAP BTP kan uitstekend ingezet worden om je bedrijf slimmer, flexibeler en weerbaarder te maken voor de toekomst.

Als voorbeeld heb ik de waardering van jouw organisatie gebruikt en daarbij de volgende bepalende factoren benoemd:

  • Meer recurring omzet genereren
  • Bij omzetgroei de kosten minder hard te laten groeien waardoor je marge verbetert en
  • Zorgen dat je steeds “gemakkelijker” verkoopt waardoor je sales en acquisitiekosten dalen.

Hoe kan SAP BTP hierbij helpen?

SAP BTP bestaat uit tientallen nieuwe innovatieve diensten en technologieën die gebruikt kunnen worden om processen slimmer te maken, ook over de bedrijfsgrenzen heen.

Met deze tools wil SAP bedrijven de kans bieden om nog meer waarde uit data te halen en moedigt het bedrijven aan tot het vormen van business networks van gelijkdenkende bedrijven.

SAP BTP bestaat uit vele verschillende onderdelen wat niet allemaal in een blog te behandelen is. Ik zal daarom enkele inhoudelijke producten van SAP BTP beschrijven aangevuld met voorbeelden van toepassingen, waarmee bedrijven zich onderscheiden.

Peter Geelen, Managing Director AidenSAP Intelligent Robotic Process Automation and workflow automation

Met SAP Intelligent Robotic Process Automation and workflow automation kun je activiteiten en (deels) processen over verschillende applicaties en zelfs over bedrijven heen volledig automatiseren. In de workflow worden processen over verschillende applicaties heen schematisch ontworpen zodat zij het juiste werk bij elkaar “triggeren” en waarbij het daadwerkelijk uitvoeren van deze activiteiten met RPA (Robotic Process Automation) automatisch wordt uitgevoerd.

Dit kan ook nog worden uitgebreid met Conversational AI (Artificial Intelligence) waarbij een chatbot je in je dagelijks werk kan ondersteunen door je bijvoorbeeld te waarschuwen en oplossingen voor te stellen als er tekorten of vertragingen dreigen te zijn in de aanvoer.

Peter Geelen, Managing Director Aiden

Een mooie toepassing van Conversational AI in combinatie met process automation kan worden gevonden op de afdeling verkoop binnendienst. Een analyse van de werkzaamheden van de verkoop binnendienst laat vaak zien dat 70% van de vragen en opdrachten repeterend zijn: “Ik zoek een product voor deze eisen, kunt u mij adviseren?”, “Wat kost dit product?”, “Is dit product op voorraad of wanneer kan het worden geleverd?”, “Kan ik een offerte krijgen, of kan ik een order plaatsen?”, “Wat is de status van mijn bestelling” etc.

Het inzetten van een chatbot voor deze repeterende vragen leidt tot een sneller antwoord voor de klant en een hogere klanttevredenheid.

Daarnaast kan met process automation veel van het werk bij de binnendienst worden geautomatiseerd, waardoor de medewerkers zich op slimmere werkzaamheden kunnen richten. 

Ook kan de klantbeleving worden uitgebreid. Zo is er een groothandel in juwelen die een chatbot heeft die consumenten helpt met het selecteren van een sieraad. Door vragen te stellen en afbeeldingen op te laden van sieraden die de persoon al in bezit heeft, wordt aan de hand van image recognition een voorstel voor passende juwelen gedaan die waarschijnlijk in de smaak zullen vallen. De tool leidt door haar unieke klantervaring tot meer omzet en terugkerende klanten terwijl de groei niet tot een toename van de mensen op de verkoopafdeling zal leiden.

Wil je het blog verder lezen en meer voorbeelden lezen over hoe SAP BTP jouw organisatie laat groeien en toekomstvast maakt?


Laat jouw gegevens in het formulier achter en ontvang het gehele blog.

Moment geduld...