Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

SAP Business ByDesign
Elke 3 maanden nieuwe updates en verbeteringen!


SAP Business ByDesign heeft als cloudplatform het voordeel dat er vanuit SAP updates gepushed kunnen worden naar de klanten die gebruik maken van dit ERP. Dit gebeurt elk kwartaal.SAP ByD logo.png Onze collega’s Stef van Lieshout en Sander Lange praten je graag bij over een aantal nieuwe updates uit de 2208 release.
 

Service order verdelingsbord

 
Vanaf Release Update 2208 is het verdelingsbord nu ook beschikbaar voor service orders. Hierin is het mogelijk om in één oogopslag te zien hoe de bezetting van het serviceteam is. Hierdoor kan er op een eenvoudige en overzichtelijke manier getoond worden welke medewerkers overbezet, volgepland of vrij zijn voor nieuwe service orders. Mocht een medewerker bezet zijn, dan is het vrij makkelijk om dit via een paar stappen te wijzigen naar een andere medewerker of om de uren te splitsen over meerdere medewerkers en/of dagen. Door deze verbetering kan de service pipeline beter worden gemonitord.
 
Daarnaast is het nu mogelijk om met de werkplek ‘Zoekopdracht Resources’ medewerkers te vinden op basis van de onderhouden kennis en beschikbaarheidsgegevens van een medewerker. Zo kan een planner snel en makkelijk de juiste specialist voor een order vinden. Door deze verbetering worden de geplande projecttaken en service orders die toegekend zijn aan medewerkers zichtbaar in de resourcekalender.
 
 

Stef vam Lieshout.pngHorizon Thema

Samen met de functionele updates heeft SAP ook een nieuw thema uitgebracht, genaamd ‘Horizon’. Horizon vertegenwoordigt een belangrijke stap in het ontwikkelen van het uiterlijk van SAP-producten en de nieuwe aanpak van SAP wat betreft de User Experience voor hun producten. Het Horizon thema heeft een modernere en strakkere look wat overeenkomt met het uiterlijk van SAP Business One en Fiori voor SAP S/4HANA. Hieronder volgen de belangrijkste veranderingen ten opzichte van de voorgaande look:
 
1.      Herziening van het ontwerp
Het meest opvallende van het Horizon thema is de nieuwe User Interface die bij het thema hoort. Er worden lichtere kleuren en ronde vormen gebruikt om een modern uiterlijk te creëren, die in dezelfde lijn ligt als SAP Business One en Fiori voor SAP S/4HANA.
Nieuwe dikgedrukte lettertypes zijn toegevoegd om essentiële informatie duidelijker te onderscheiden van overige informatie.
Deze visuele herziening komt overeen met de ambities van SAP om een fijnere User Experience te verzorgen voor de eindgebruikers.
Sander Lange.png
2.      Enterprise Search aanpassing
De ‘Enterprise Search’ functie is verplaatst naar het midden van het scherm waardoor het meer opvalt. Dit zorgt ervoor dat gebruikers de ‘Enterprise Search’ makkelijker kunnen vinden en gebruiken. De keuzelijst is direct beschikbaar zodat gebruikers meteen kunnen zoeken in de gewenste werkplek.
 
3.      Nieuwe tabbladen
SAP heeft de tabbladen in SAP Business ByDesign vernieuwd. Deze verschijnen bovenaan het scherm in plaats van onderaan het scherm. Dit zorgt ervoor dat de tabbladen meer overeenkomen met die van browsers waar gebruikers tegenwoordig gewend aan zijn. Ze zijn opvallender, verminderen overbodige data en houden het scherm overzichtelijk.
Neem contact op arrow right image