Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Waste Vision zet in op de combinatie SAP Business One en Aiden voor haar digitale transformatie

De mensen achter Waste Vision – een toonaangevende speler in de productie en het onderhoud van slimme afvalsystemen - geloven in een circulaire economie. Ze benaderen afval daarom als grondstof en zetten technologie in om met innovatieve afvalinzamel- en afvalbeheersystemen deze ‘grondstoffen’ steeds slimmer in te zamelen. Zo levert Waste Vision onder andere sensoren (en de bijbehorende software) voor afvalcontainers aan verschillende Nederlandse gemeenten. Dat de visie dat – in een circulaire samenleving – afvalstromen niet het einde zijn, maar juist het begin van iets moois, duidelijk aanslaat blijkt wel uit het feit dat Waste Vision de afgelopen jaren een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt. Zoals in veel gevallen ging ook bij Waste Vision groei gepaard met nieuwe uitdagingen. Vanuit haar rol als IT-partner mocht Aiden het bedrijf ondersteunen bij het ontwikkelen van een lang termijn roadmap voor het verder digitaliseren van de bedrijfsprocessen.

Een roadmap voor digitale transformatie

Om Waste Vision te helpen haar organisatie digitaal te transformeren stelde Aiden een roadmap op met een tijdshorizon van 18 maanden. Deze routekaart bestond uit verschillende fases; waarin allereerst het optimaliseren van de inrichting van het SAP ERP-systeem centraal stond, gevolgd door het verder vormgeven van het applicatielandschap. De eerste fase bestond uit het realiseren van enkele quick wins in de inrichting van de SAP Business One-oplossing van Waste Vision. Met verschillende workshops zijn de behoeften van de organisatie goed in kaart gebracht en is tegelijkertijd draagvlak gecreëerd voor de transformatie. 

Brechje Weijmans, Project Manager bij Waste Vison vertelt:

“In fase 1 van dit project hebben we verschillende quick wins geïdentificeerd in de inrichting van onze SAP Business One-oplossing. Voorbeelden van zulke snelle verbeteringen zijn dat we nu gebruiken maken van magazijnlocaties en scanners. Dankzij deze optimalisatieslag is ons bedrijf klaar voor de groei die we doormaken."

Fase 2; het optimaliseren van het warehousemanagement

Het hoofddoel van fase 2 van de digitaliserings roadmap was het verbeteren van de traceerbaarheid van de voorraad. Om dit mogelijk te maken is Waste Vision in september 2023 live gegaan met de WarehousePro-oplossing van Aiden. In het verleden was het volgen van de bewegingen van goederen nog wel eens een uitdaging, maar dankzij de naadloze integratie tussen het magazijn en Waste Vision's SAP Business One-oplossing behoort dit definitief tot het verleden. Elke stap van het logistieke proces wordt nauwkeurig vastgelegd, wat leidt tot verhoogde traceerbaarheid van zowel voorraad als levering. En uiteindelijk tot meer tevreden klanten en partners voor Waste Vision.

Optimalisatie van het service- en onderhoudsproces

Fase 3 van Waste Vision's digitale transformatie draaide om het verbeteren van het service- en onderhoudsproces van Waste Vision. Door de implementatie van SAP Field Service Management wordt de dienstverlening rondom afvalcontainers en bijbehorende sensoren nu volledig digitaal ondersteund. Deze oplossing biedt zowel ondersteuning aan de planners op kantoor, als aan de servicemonteurs in het veld. Met de mobiele applicatie kunnen de medewerkers in de buitendienst de bestede uren, materialen en verreden kilometers nauwkeurig registreren. De volgende stap op de roadmap is het implementeren van een routeplanningstool en het inrichten van contractbeheer in SAP Business One.

Theo van Zalen, Managing Director Nederland bij Aiden vertelt:

“We zijn trots dat we een innovatief bedrijf als Waste Vision – met een prachtige missie, veel groeipotentie en allerlei interessante uitdagingen – tot onze klanten mogen rekenen. Het is elke keer weer fantastisch om met een combinatie van robuuste SAP-oplossingen en Aiden's branchespecifieke oplossingen bedrijven klaar te maken voor de toekomst.”