Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Aiden en UbiOps brengen AI en low-code samen
 

Er bestaan veel low-code applicaties die aanzienlijk kunnen profiteren van machine learning (ML). In slechts een fractie van deze gevallen worden momenteel ML-modellen op de achtergrond uitgevoerd. Daardoor loopt men voordelen mis van het gebruik van data-analyse en machine learning om een concurrentievoordeel te behalen. Een van de redenen waarom Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning niet altijd worden gebruikt in gevallen met weinig code, is vanwege de complexiteit. De modellen zelf kunnen complex zijn, maar de integratie en het gebruik ervan met de oplossing is tevens complex en zeer kostbaar.
 

Uitdaging

Data-analyse of machine learning biedt steeds meer organisaties de kans om een ​​concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van hun concurrenten. Voorbeelden variëren van "eenvoudige" voorspellingen van toekomstige verkopen, tot meer geavanceerde neurale netwerken die objecten in een magazijn kunnen volgen. Hoewel veel organisaties een data analist weten in te huren om een ​​model voor een specifieke uitdaging te ontwikkelen, is het toepassen van dat model in de praktijk een andere en moeilijke taak. Laat staan ​​het bouwen van een end-to-end “ML-powered” applicatie. Zo halen 9 van de 10 modellen de productie niet, wat een enorm verlies aan waarde en tijd tot gevolg heeft.
 
Dit wordt vaak veroorzaakt door het onderschatte verschil tussen de vaardigheden die nodig zijn om analytische modellen te bouwen en de noodzaak om een ​​dienende omgeving voor die modellen te bouwen.
Aiden & UbiOps hebben de handen ineen geslagen om dat op te lossen. Aiden heeft een plug-in ontwikkeld waarmee je je low-code applicatie kunt verbinden met UbiOps, en je app eenvoudig kunt voeden met analysescripts die in UbiOps draaien.
 
UbiOps zorgt voor het ML-engineering gedeelte. Het stelt jou in staat om jouw modellen, functies en scripts eenvoudig om te zetten in live services, zonder dat je IT-kennis nodig hebt. Meer specifiek stelt UbiOps jou in staat om CPU- en GPU-instanties on-demand in te richten, wat betekent dat je alleen voor de runtime betaalt. Klanten zien kostenbesparingen tot 90% en hogere responstijden met 75x.

Aiden zorgt voor snelle applicatieontwikkeling via Low-Code van Mendix. Met Aiden en Mendix zijn organisaties in staat om applicaties tot 5 tot 10 keer sneller te ontwikkelen dan traditionele codeontwikkeling en het stelt business en IT in staat om nauw samen te werken in het ontwikkelingsproces om zakelijke uitdagingen op te lossen.
 

Waarom deze plug-in?

De gemeenschappelijke deler tussen UbiOps en low-code is dat zowel de noodzaak aan uitgebreide IT-kennis wordt getackeld, als dat je de time-to-market van jouw applicaties aanzienlijk kunt versnellen. Met deze native plug-in kunnen low-code applicaties nu eenvoudig worden geïntegreerd met UbiOps. Voorheen moest je een aangepast script of integratie bouwen voor elke applicatie waar je analytische code achter zou willen laten draaien. Nu is het een kwestie van de plug-in uit de Mendix-marktplaats selecteren, een paar details verstrekken en je bent klaar om te gaan.

Enerzijds kun je de UbiOps plug-in gebruiken om bestaande Mendix low-code applicaties te verbeteren met smart analytics. Zo kunnen documentverwerkingsapps die voorheen handmatige revisies vereisten, worden vervangen door een NLP-model (natural language processing) om de analyses te automatiseren en kosten te besparen. Bovendien is het gebruik van CPU's voor dergelijke analyses ontoereikend, vanwege de grootte van de afbeeldingen die moeten worden geanalyseerd. Het recente on-demand GPU-aanbod van UbiOps zorgt voor een voordelig, pay-as-you-go gebruik van GPU, zonder dat je zelf GPU's hoeft te voorzien en clusters moet onderhouden.
 
Aan de andere kant kan men vanuit het niets nieuwe, AI-aangedreven applicaties bouwen met behulp van low-code technologie van Mendix en schaalbare hosting met UbiOps. Bijvoorbeeld om productbeschrijvingen in te korten zodat ze binnen de maximale tekenlengte in SAP S/4HANA passen, automatisch in plaats van handmatig. Een interactief voorbeeld van die use case is hier te vinden.
 
Het gebruik van deze plug-in om low-code te combineren met UbiOps verlaagt de kosten, maakt gemakkelijke PoC's mogelijk en versnelt de time-to-market aanzienlijk als de PoC een succes is.
 

Test hier zelf een Mendix app aangedreven door AI!

Bekijk het voorbeeld hier https://itvisors-ubiopsdemo-sandbox.mxapps.io.
Account: demo_user
Wachtwoord: IloveML2022!
 

Hoe te beginnen?

Ben je een data scientist of low-code developer?
Schroom niet om te starten:
1) Maak hier een UbiOps account aan
2) Maak hier een Mendix account aan
3) Vind de plug-in en technische documentatie hier
4) Vind de UbiOps documentatie hier
 
Over UbiOps
De missie van UbiOps is om elk individu en elke organisatie te laten werken en hun datadriven intelligentie te delen. UbiOps is een platform voor inzet, beheer en bediening van data science en ML/AI-algoritmen, die je eenvoudig kunt koppelen achter low-code applicaties. Met UbiOps zet je eenvoudig je Python & R-modellen, -functies en -scripts om in schaalbare live-services zonder dure IT- en softwareontwikkeling. UbiOps maakt snelle real-world adoptie van ML & AI mogelijk voor organisaties, wat resulteert in een hogere ROI voor data science-projecten. UbiOps is ISO 27001 gecertificeerd (informatiebeveiliging). Bezoek UbiOps op www.ubiops.com of volg UbiOps op LinkedIn.