Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

(E-) commerce bedrijf Brands Group ondergaat digitale transformatie tot Intelligent Enterprise dankzij keuze voor SAP S/4HANA Cloud, public edition.

Aiden realiseert voor Brands Group binnen planning en binnen budget implementatie van SAP S/4HANA Cloud-oplossing.

Precies zeven maanden na de start van het implementatieproject is Brands Group op 1 november 2023 succesvol live gegaan met SAP S/4HANA Cloud, public edition en SAP Integration Suite. Deze ‘on time’ en ‘in budget’ implementatie werd uitgevoerd door Aiden en omvatte, naast diverse integraties, de functionele ERP-domeinen verkoop, inkoop, finance en warehouse management. Met de go-live van SAP S/4HANA Cloud is Brands Group klaar voor de toekomst, en verwelkomt het bedrijf een continue stroom aan innovaties die deze cloud-oplossing te bieden heeft.  

Brands Group – opgericht in 1977 – is een sterk groeiend (e-)commerce bedrijf uit Deurne, dat batterijen, verlichting en zaklamp-gerelateerde producten distribueert binnen Europa. Het bedrijf – al vele jaren klant van Aiden – maakte al sinds 2010 gebruik van SAP ECC als ERP-oplossing. Begin 2023 besloot Brands Group – na een uitgebreide marktoriëntatie waarbij ze ook niet-SAP ERP-oplossingen overwoog – tot de keuze voor SAP S/4HANA Cloud, public edition en SAP Integration Suite.  

Eén van de uitkomsten van deze heroverweging is het besluit van Brands Group om te kiezen voor een cloud-oplossing. Daarmee nam het bedrijf afscheid van het zelf initiëren van updates en het risico op een verouderd systeem, en koos ervoor om voortdurend up-to-date te blijven en te profiteren van alle nieuwe innovaties die beschikbaar (gaan) komen via SAP S/4HANA Cloud, public edition. Met de keuze voor cloud kan Brands Group ook gaan profiteren van de kracht van het SAP Business Technology Platform. Een voorbeeld hiervan is SAP Build Process Automation; functionaliteit die Brands Group in kan gaan zetten om haar Amazon Marketplace orders af te handelen, en zo handmatig werk te automatiseren. Hierdoor kunnen Brands-medewerkers zich richten op die processen waar zij het meeste waarde toevoegen en wordt efficiency verbeterd en klanttevredenheid verder verhoogd. 

Pim Brands, CEO bij Brands Group zegt over het project:

“Brands Group heeft Aiden geselecteerd voor de implementatie van S/4HANA Cloud, public edition vanwege de langlopende goede samenwerking, Aiden’s uitgebreide kennis van de bedrijfsprocessen en het grote vertrouwen tussen beide partijen. Aiden heeft dit vertrouwen volledig waargemaakt door het project binnen planning en binnen budget op te leveren, slechts zeven maanden na aanvang van het project.” 

Gijs Roeven, Business Unit Director S/4HANA Cloud bij Aiden vertelt:

“Dit traject met Brand Group was heel bijzonder voor ons. De medewerkers van Brands Group hebben ontzettend veel zelf gedaan in dit project; wij als Aiden hebben hen hierbij mogen begeleiden. Brands Group is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat de cloud-gedachte echt omarmt. Samen met hen hebben we elk proces tegen het licht gehouden en gekeken of we het proces konden vereenvoudigen. Ons afgevraagd of we terug konden naar de standaard, en we afscheid konden nemen van maatwerk. Dankzij deze attitude is Brands Group klaar voor de toekomst en kunnen ze ook de komende jaren flink doorgroeien.”