Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Kunststof emmerproducent Dijkstra Plastics zet in op een toekomst in de cloud met SAP Intelligent Enterprise​​​​​

Dijkstra Plastics en Aiden bouwen toekomstbestendig technologie-platform, met als basis SAP S/4HANA Cloud

Utrecht, 24 juni 2024 – Kunststof emmerproducent Dijkstra Plastics heeft na een grondige voorselectie SAP S/4HANA Cloud, public edition geselecteerd als nieuwe ERP-oplossing. De implementatie van SAP S/4HANA Public Cloud, public edition bij Dijkstra Plastics sluit perfect aan bij de groeiambities van het bedrijf en de snel innoverende markt waarin de organisatie zich bevindt. Het platform biedt real-time inzicht in bedrijfsprocessen en helpt bovendien handmatig werk voorkomen en afzonderlijke softwareoplossingen naadloos te integreren. Naast een nieuwe ERP-oplossing zijn onderdelen van het SAP Business Technology Platform (SAP BTP) en SAP CX Sales & Service onderdeel van de scope van het project.

Dijkstra Plastics – opgericht in 1977 – begon de zoektocht naar een nieuw ERP-systeem vanwege de aangekondigde end-of-life status van de huidige ERP-oplossing. Bovendien identificeerde het bedrijf verschillende bedrijfsprocessen met potentieel voor verdere automatisering. In gevallen waarin processen reeds geautomatiseerd waren, bleken verschillende applicaties onvoldoende geïntegreerd. Door de sterke groei van de afgelopen jaren en de ambitie om deze groei voort te zetten, besloot Dijkstra Plastics zich voor te bereiden op de toekomst en gelijke tred te houden met een steeds sneller innoverende markt. Daarom zocht het bedrijf naar een toekomstbestendige ERP-oplossing die flexibel genoeg is om mee te groeien met de behoeften van het bedrijf in de komende jaren.

De genoemde cloudoplossingen bieden Dijkstra Plastics een schaalbare en robuuste basis om haar bedrijfsprocessen verder te automatiseren en zo de groeiambities van het bedrijf te ondersteunen. Omdat Aiden in korte tijd haar uitgebreide ervaring met cloud en cloud-gerelateerde oplossingen kon aantonen en er bovendien een goede persoonlijke klik was, heeft Dijkstra Plastics haar keuze laten vallen op Aiden als implementatiepartner.

Karel van den Bos, Chief Financial Officer bij Dijkstra Plastics:

"In een kort tijdsbestek heeft Aiden ons laten zien welke mogelijkheden er zijn om te bouwen aan een solide, volledig geïntegreerde ERP-oplossing in de cloud. Door de volledige ontzorging die Aiden biedt, kijken wij uit naar een toekomst waarin we ons kunnen concentreren op het realiseren van onze groeiambities, terwijl onze software-oplossingen ons niet alleen faciliteren, maar ook met ons meegroeien."

Om ervoor te zorgen dat het ERP-systeem voortdurend gevoed wordt met relevante informatie van de afdeling productie, werken Dijkstra Plastics en Aiden samen aan een oplossing die specifiek is afgestemd op de behoeften van Dijkstra Plastics, op basis van het Mendix-platform. Deze low code-oplossing gaat medewerkers op de productieafdeling voorzien van eenvoudig gevisualiseerde informatie, zoals voortgang en planning, ter ondersteuning van het productieproces.

Naast het robuuste en schaalbare SAP S/4HANA Cloud, worden verschillende oplossingen uit de SAP Intelligent Automation suite geïmplementeerd. SAP Analytics Cloud zal ondersteunen bij het nemen van data-gedreven beslissingen, terwijl de SAP Integration Suite zal bijdragen aan een naadloze integratie tussen de verschillende oplossingen in het applicatielandschap van Dijkstra Plastics. De integratie van het klantportaal met de nieuwe ERP-oplossing in combinatie met de inzet van de oplossingen SAP CX Sales Cloud en SAP CX Service Cloud zullen bijdragen aan een betere klantbeleving en effectievere klantenservice voor de klanten van Dijkstra Plastics. Al deze oplossingen samen vormen een nieuw technologieplatform dat Dijkstra Plastics in staat stelt te sturen op basis van real-time inzichten en het snel omarmen van nieuwe innovaties.

Theo van Zalen, Managing Director Nederland bij Aiden:

“De beginnende samenwerking tussen Dijkstra Plastics en Aiden vormt de basis voor een langdurige relatie waarin we met elkaar gaan bouwen aan een totaaloplossing die past bij de toekomstvisie van Dijkstra Plastics. Het project sluit perfect aan bij onze missie om als IT-partner totaaloplossingen te leveren die meegroeien met onze klanten.”