Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Dimensio consolideert administraties van geacquireerde labels in SAP Business One

Dimensio kiest voor uitbreiding SAP Business One, Scan Sys en de Aiden Intercompany Tool om zo toekomstige groei te faciliteren.

Dimensio is eind 2023 live gegaan met drie aanvullende implementaties van SAP Business One in combinatie met Scan Sys en de Aiden Intercompany Tool. Door een expansief investeringsbeleid heeft de Dimensio de afgelopen jaren diverse verpakkingsbedrijven toegevoegd aan haar portfolio. Door deze groei ontstond de vraag om de verschillende administraties te consolideren en zo een schaalbaar fundament te creëren. Dimensio nam deze stap samen met SAP Strategic Partner Aiden om zo deze nieuwe labels één-voor-één toe te voegen aan haar bestaande SAP Business One ERP-oplossing. De keuze viel op de combinatie SAP Business One en Aiden vanwege de tevredenheid over SAP Business One, de bestaande relatie met Aiden en de ruime ervaring van Aiden met aanverwante oplossingen als Scan Sys en de Aiden Intercompany Tool.

Centraal voorraad- en artikelenbeheer

Dimensio – opgericht in 1992 – werkt met een centraal magazijn op de hoofdlocatie in Almere en een voorraad- en artikelenbeheersysteem op basis van de Aiden Intercompany Tool. Alle artikelen worden aangemaakt en beheerd in de SAP Business One-omgeving van Dimensio en vervolgens real-time gesynchroniseerd met de zes verkopende administraties. De Aiden Intercompany Tool wordt daarbij ingezet voor het intern doorbelasten van leveringen en ontvangsten. De Scan Sys-oplossing verzorgt het automatisch inscannen, controleren en verwerken van facturen.

Dolf van der Leden, commercieel directeur bij Dimensio, over dit project:

Doordat nu al onze administraties zijn geconsolideerd hebben we een totaaloverzicht op onze bedrijfsprocessen. Met Aiden als partner en de oplossingen die we nu gebruiken, hebben we een schaalbare basis neergezet die faciliteert in onze toekomstige groei.”

Een blauwdruk voor toekomstige groei

Bij start van het project in het eerste kwartaal van 2023 hebben Aiden en Dimensio gezamenlijk een template ontwikkeld die als basis heeft gediend voor de implementatie van de administraties van de geacquireerde labels. Dankzij deze template konden deze labels in respectievelijk april, juni en oktober worden live gebracht. De template is zo ingericht dat eventuele toekomstige uitrollen eenvoudig kunnen worden gebaseerd op deze standaard. Omdat het bedrijf verdere groei niet uitsluit is een dergelijke blauwdruk een groot winstpunt voor de onderneming.

Aico Biewenga, Business Unit Director SAP Business One bij Aiden, over dit project:

Met de ontwikkeling van de ‘Dimensio template’ hebben we samen met de klant een toekomstbestendige standaard neergezet, waarmee deze en toekomstige implementaties worden versneld. Dankzij de combinatie van een robuust ERP als SAP Business One met oplossingen als Scan Sys en de Aiden Intercompany Tool profiteert Dimensio van een optimaal geautomatiseerde administratie."