Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Fiori & BTP Experience:
Vanuit een development point of view

Blog geschreven door Hồng Ngọc Vũ, SAP Fiori & UI5 Consultant bij Aiden

De kop van Q1 is eraf en 2023 is nu écht gestart! "Keep & make the core clean" is dé phrase waar we echt niet meer omheen kunnen. Als Aiden zijn we al geruime tijd bezig met dit onderwerp en heeft het eind vorig jaar nog meer body gekregen. Cross company hebben collega’s van verschillende business units samengewerkt en bij diverse klanten een aantal informatiesessies en hand-on workshops mogen verzorgen.
 
Deze sessiereeks startte met een Kick-off Fiori & SAP Business Technology Platform (SAP BTP) presentatie gevolgd door meerdere sessies:
 
  • SAP Integration suite,
  • Fiori launchpad & structuur
  • Fiori Embedded Analytics en KPI.
  • SAP App development Pro-code (voorheen Extension suite) & Low-code

Deze sessies zijn ontwikkeld om klanten meer inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn qua oplossingen. Er zijn vanuit SAP qua development veel oplossingen beschikbaar, waardoor klanten al snel de bomen door het bos niet meer kunnen zien. Daardoor is het vaak moeilijk te bepalen wat de juiste next step is én daarbij de core clean te houden.
 
Vanuit een app development point of view nemen onze consultants de klanten bij de introductiesessie dan ook mee in de "as is" situatie en de mogelijke oplossingsrichtingen die SAP Fiori Development biedt. Ook als er in de bestaande omgeving bijvoorbeeld een low-code strategie aanwezig is, hoe je dan SAP Build, Neptune Software of Mendix toe kan passen.
 
Dit kan doordat de “Aiden beslisboom” met al deze scenario’s rekening houdt. En daarmee kan dé meest passende next step bepaald worden om een nieuwe (Fiori) app te ontwikkelen. De beslisboom bevat namelijk vragen als: “Blijft het bij Low-code? Wordt het een nieuwe standaard Fiori App of toch een Custom Fiori SAPUI5/Elements app? En komt er dan wel of geen uitbreiding op de standaard?”.
 
In de Deep Dive sessie nemen we de klanten mee in deze beslisboom en worden hiervan een aantal afsplitsingen behandeld. Deze afsplitsingen leiden naar de keuze voor een custom Fiori Elements app, in-app extensibility en side-by-side extensibility. Er wordt een concreter beeld geschetst van alle afsplitsingen en het totaalbeeld hiervan, en hoe je de low-code strategie en het “Keep and make the core clean”-principe (samen) toe kan passen. Het verhaal werd extra leven ingeblazen door een tweetal cases, die in een hands-on demo waren gegoten. In beide cases werd er verschillende data gemaakt en opgehaald.
 
Bij de ene case werd bestaande orderdata via een datamodel (CDS view) uit SAP gehaald. Bij de andere werd een custom business object (BO) aangemaakt via een standaard Fiori applicatie.
Beide applicaties werden vervolgens gedeployed en getoond via een portal, opgezet met SAP Build Work Zone, standard edition op het SAP Business Technology Platform (SAP BTP).
 
In onderstaande afbeelding zie je links het standaard SAP datamodel (CDS view) “I_SalesDocument” voor salesorders en rechts een nieuwe BO Complaint aangemaakt met o.a. velden die behoren bij klachten, waarbij extra één of meerdere comments toegevoegd kunnen worden.
Fiori1.png
 
De Custom Fiori Applicatie no-code gegenereerd in de SAP Business Application Studio.
Fiori2.png
 
De Klachten Custom Fiori Applicatie no-code gegenereerd in de SAP Business Application Studio.
​​​​​

Fiori3.png

Beiden zijn te bereiken via een portal welke op SAP BTP draait:

Fiori4.png

Door deze hands-on workshops viel alles op z’n plek bij de klanten, terwijl ze in het begin door de bomen het bos niet meer zagen. Ze popelden ook om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te kunnen gaan!
We hebben 2022 lekker afgesloten met geïnteresseerde klanten, die we verder kunnen helpen in 2023 met de Fiori & BTP strategie.
 

Fiori Experience

 

We hebben het overigens nog niet eens gehad over SAP CAP, SAP RAP (Embedded Steampunk), BTP services etc. Houd daarom onze socials en blogs in de gaten om hier meer over te lezen. Daarnaast hebben we op 23 maart ook een mooie Fiori Experience met klanten staan bij SAP.
 

Ook interesse in een informatiesessie of hands-on workshop?

 
Wil je in de tussentijd meer weten en is er nog geen nieuwe blog uit? Of heb je interesse in een informatiesessie en/of hands-on workshop omtrent Fiori, BTP of een andere oplossing Dan kun je altijd contact met ons opnemen.
Contact arrow right image