Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Op deze drie manieren vergemakkelijkt SAP Business Technology Platform jouw digitale transformatie
 

De afgelopen tijd heb je misschien het nodige gehoord over SAP Business Technology Platform. Maar wat is het nou precies? Helpt het je bij integraties en automatiseringen? Is het een tool voor workflows? Kun je er apps en interfaces mee bouwen? Het kortste antwoord is: ja. En dan slaan we ook nog eens een heleboel mogelijkheden over. In dit blog gaan we in op drie belangrijke mogelijkheden van SAP’s digitale gereedschapskist.

Laten we bij het begin beginnen. Wat ís BTP nou precies? Je kunt SAP Business Technology Platform het beste zien als een laag of een schil die om jouw systemen en applicaties heen ligt. Dat kan een ERP-omgeving als SAP S/4HANA zijn. Maar je kunt ook denken aan andere Line of Business-oplossingen (zoals Customer Experience of Spend Management) en SaaS-oplossingen van SAP.

Die digitale BTP-schil is een Zwitsers zakmes; een slimme gereedschapskist boordevol tools die je helpen om nóg meer te doen met je systemen. Zo’n beetje elke innovatie die je kunt bedenken, kun je met behulp van SAP BTP tot leven wekken. Tegelijkertijd, en dat is het mooie, kom je niet aan je ERP-systeem, de Digital Core van jouw organisatie. Deze houd je clean, lean en mean. Alle uitbreidingen, experimenten en innovaties gebeuren in de schil eromheen. Daardoor blijft de kern van jouw IT-landschap ‘schoon’ en dat is belangrijk. Want in die kern worden alle standaard bedrijfsprocessen afgewikkeld en data opgeslagen. Het is je system of records, het fundament onder jouw organisatie. Door de kern schoon te houden, blijft je systeem optimaal presteren en zorg je er tegelijkertijd voor dat je makkelijker inspeelt op veranderende omstandigheden en wensen van collega’s en je klanten. Gebruiksgemak en snelheid staan daarbij hoog in het vaandel.

Bekijk de video met Peter Geelen waarin hij je meeneemt in de gedachte van Aiden en het gebruik van SAP BTP. 

SAP BTP helpt je bij drie grote zaken die onmisbaar zijn voor zo’n beetje elk denkbare innovatie:
  • Complexe integraties tot stand brengen tussen jouw systemen en zo’n beetje elke andere oplossing.
  • Jouw systeemlandschap uitbreiden met innovatieve apps en extensies.
  • De waarde van data ontsluiten op diverse manieren.    
     
Jouw systemen integreren

De Digital Core van je bedrijf voedt allerlei andere systemen. En andersom wordt jouw ERP-oplossing gevoed door allerlei aanpalende applicaties. In het verleden was de integratie van systemen en datastromen een complexe operatie. SAP Business Technology Platform maakt integratie een stuk eenvoudiger. Standaard heeft SAP BTP duizenden kant-en-klare integraties en connectoren aan boord. Daarmee is de hechte integratie van jouw hele systeemlandschap eenvoudig te regelen. En wil je een systeem integreren waarvoor geen standaard koppeling voorhanden is? Dan ontwikkel je zo’n integratie heel eenvoudig in SAP BTP. Innoveren is daardoor veel makkelijker geworden. En dat allemaal zónder de complexiteit van je landschap te vergroten.

Jouw systeemlandschap uitbreiden

Jouw ERP-systeem vormt jouw Digital Core; de kern van jouw organisatie. De apps en systemen die jouw organisatie écht innovatief en onderscheidend maken, zitten hier niet in. Deze Systems of Innovation halen data uit jouw ERP-systeem. Ze interacteren met de processen die daar plaatsvinden. Ze werken met data uit het systeem en voegen misschien ook data toe, maar ze maken er geen deel van uit. 

Met SAP Business Technology Platform leg je een slimme digitale schil om ERP en jouw andere Line of Business- en SaaS-oplossingen. In en op die schil kun je vlot, makkelijk en betaalbaar allerlei extensies bouwen en integraties creëren waarmee je voor onderscheidend vermogen zorgt. Daarnaast kun je SAP BTP ook gebruiken om procesuitbreidingen op te zetten en aan te passen. Alle innovaties, uitbreidingen en complexe dataproccessen vinden plaats in SAP BTP. De Digital Core blijft daardoor schoon en onaangetast.

Maximale waarde uit data halen

Met SAP BTP zet je data om in analyses die voor échte toegevoegde waarde zorgen. BTP is de plek waar je allerlei datastromen uit SAP en andere bronnen samen kunt brengen. De business context van alle gegevens die je samenbrengt, blijft behouden; alle metadata gaat mee. Een getal in BTP is dus nooit alléén dat getal. BTP weet ook waar dat getal vandaan komt, wanneer het ontstaan is en welke weg het heeft afgelegd. Omdat de data waarmee je werkt zoveel rijker is, kun je zonder grote inspanning veel geavanceerdere inzichten, planningen, voorspellingen en scenario’s creëren. Al die zaken laat je vervolgens probleemloos terugkomen in andere SAP applicaties. Zo stimuleer je het nemen van beter onderbouwde beslissingen op het juiste moment. Iedereen in jouw organisatie plant met vertrouwen op basis van betrouwbare gegevens.

Zet de volgende stap

Afhankelijk van jouw situatie en jouw ambitie zijn bepaalde mogelijkheden van SAP BTP in meer of mindere mate interessant voor jouw organisatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden van BTP? Of heb je SAP BTP en wil je verkennen wat je nóg meer uit het systeem kunt halen? Dan ben je bij Aiden aan het juiste adres. Onze experts combineren kennis van jouw business en jouw processen met een diepgaand begrip van de vele mogelijkheden die SAP BTP te bieden heeft.

Meer weten? Wij adviseren graag! Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.