Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

De sausfreaks van Oliehoorn creëren zicht op de eindklant met SAP CX-oplossingen

Aiden realiseert voor Oliehoorn een naadloze integratie tussen ERP-oplossing SAP Business One en CX-oplossingen SAP Sales Cloud en SAP Service Cloud

Het Nederlandse familiebedrijf Oliehoorn – een gevestigde naam in fritessaus, mayonaise en currysaus – heeft aan het einde van 2023 gekozen voor de CX-oplossingen SAP Sales Cloud en SAP Service Cloud. Het bedrijf – dat zich onder andere richt op horeca en horecagroothandels – maakte al langere tijd gebruik van de ERP-oplossing SAP Business One. Toen het contract voor het bestaande CRM-systeem zijn einddatum naderde, ging Oliehoorn op zoek naar een nieuwe oplossing. Oliehoorn selecteerde Aiden als de IT-partner voor dit project, omdat zij in staat was het volledige end-to-end implementatieproces van de SAP CX-oplossingen te verzorgen, inclusief inschatting, implementatie en realisatie van de benodigde integraties.

Oliehoorn had al geruime tijd de wens om een vollediger beeld te krijgen van de klanten van haar klanten, zoals cafetaria's, eetcafés en restaurants. Door een dieper begrip te creëren van waar, wanneer, welke saus goed verkoopt – inzichten die niet beschikbaar waren op basis van enkel de verkoopcijfers over horecagroothandels – is Oliehoorn in staat haar productiecapaciteit nog beter aan te sluiten op de behoeften van de afnemers. Zo kan het bedrijf haar sales forecast baseren op real-time marktinzichten in plaats van de afzetcijfers van het voorgaande jaar.

Gefaseerde implementatie voor snelle resultaten

Het bedrijf heeft besloten om een gefaseerde implementatie te volgen, waarbij aanvankelijk is gefocust op de ontwikkeling van een Minimal Viable Product (MVP). In dit project zijn gegevens vanuit het oude CRM-systeem overgezet naar de nieuwe SAP-oplossing. Oliehoorn ervaart onmiddellijk aanzienlijke verbeteringen, zoals een verhoogde intuïtiviteit in de gebruikerservaring, een compleet 360-graden klantbeeld en diepgaander inzicht in de (eind)klant.

Eén van de andere doelstellingen van Oliehoorn omvat het verbeteren van de verslaglegging van klantbezoeken. Oliehoorn wil deze activiteiten beter meetbaar te maken en laat de buitendienst – aan de hand van relevante kengetallen – de omzetverwachting bij (potentiële) klanten inschatten. Dit proces wordt ondersteund door gestandaardiseerde workflows in het CRM-systeem, waarbij bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van multiple choice-vragen om het invulproces te versnellen. De resultaten van deze workflows worden weergegeven in dashboards die de sales forecast visueel presenteren. Deze aanpak stelt Oliehoorn in staat om proactief in te spelen op aanstaande kansen en uitdagingen en draagt zo bij aan het optimaliseren van de algehele efficiëntie van de verkoopactiviteiten.

Een belangrijk extra voordeel dat Oliehoorn ondervindt in het gebruik van de SAP CX-oplossingen, is dat deze oplossingen multi-device – bijvoorbeeld op tablets – en zowel online als offline gebruikt kunnen worden. Op deze manier draagt de oplossing bij aan een soepele interactie tussen het buitendienst verkoopteam van Oliehoorn en de medewerkers op de binnendienst.

Yuri van der Sluijs, Key Accountmanager Industrie & Foodservice bij Oliehoorn:

“Dankzij dit project beschikken we nu over een CRM-systeem dat klaar is voor de toekomst. In de komende periode streven we ernaar om het invoerproces van opportunities verder te automatiseren door nog meer gebruik te maken van gestandaardiseerde workflows, waarbij de SAP Sales Cloud applicatie onze verkoopmedewerkers door het proces loodst. Zodra deze stap is voltooid, richten we ons op de implementatie van SAP Service Cloud voor onze customer support afdeling."

Ruben van Soest, Teamlead SAP CX bij Aiden:

"In dit project heeft Aiden niet alleen de implementatie van SAP Sales- & Service Cloud verzorgd, maar ook van het cloudgebaseerde middleware platform EYE. Aiden levert met EYE een specifieke template voor een naadloze integratie tussen de SAP CX-oplossingen en SAP Business One. Door alle facetten van het implementatieproces voor onze rekening te nemen minimaliseren we mogelijke complicaties en een soepele, end-to-end integratie-ervaring te realiseren."