Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Waarom je een S/4HANA migratie NIET moet uitstellen
 

Blog geschreven door Ivo Koehorst, Senior Business Consultant en Yanick Smits, New Business Account Executive SAP/Mendix

Veel klanten vinden de overstap naar SAP S/4HANA een heet hangijzer. Desalniettemin komt de deadline van 2027 langzaam dichterbij en wordt het afscheid van ECC alleen maar groter en ingewikkelder als je er nog jaren op doorontwikkelt. Hoe sneller je overgaat, hoe beter het is voor je organisatie. Het geeft je nu de mogelijkheid om het als complete business transformatie aan te pakken in plaats van een technische migratie.

Nu is elke situatie anders en daarom ook de reden om wel of niet te gaan migreren naar S/4HANA. Naast bedrijfsspecifieke redenen zien we ook veel algemene redenen om wel of niet te gaan migreren in deze onzekere tijd. Deze redenen zijn voortgekomen uit gesprekken met onze klanten, peers en de ervaringen van onze consultants waarin we specifiek gekeken hebben naar de pro’s en con’s om wel of niet nu te gaan migreren. In dit blog bespreken we de pro’s!
 

5 redenen om je S/4HANA migratie niet uit te stellen

 1.  
 2. 1. Investeringen op het huidige SAP ECC systeem zijn van korte duur. Dat we over moeten is geen geheim, het liefst voor 2027. Dit betekent dat elke investering die je nu doet in je ECC-systeem een maximale levensduur heeft van 5 jaar en deze systemen hun end-of-life bereiken terwijl de ondersteuning van S/4HANA nog minstens doorloopt tot 2040.
 3.  
 4. 2. Time Flies: 2027 lijkt ver weg met nog 5 jaar te gaan maar komt sneller dan je denkt. Het gemiddelde S/4HANA migratie traject kan end-to-end maanden, tot soms langer dan een jaar duren, dan komt het snel dichterbij.
   
 5. 3. Onzekere tijden: maak van een nadeel een voordeel en pak de voorsprong op je concurrenten en optimaliseer je processen voor de toekomst. Wendbaarheid, flexibiliteit, differentiatie en innovatief vermogen zijn essentieel in deze tijd. Hoe sneller je op het S/4HANA systeem kan innoveren, hoe sneller je gebruik kan maken van alle voordelen van S/4. Denk hierbij aan mogelijkheden rondom AI (Artificial Intelligence), IoT, Machine Learning (ML) en robotisering. Ook de snelheid en de grote hoeveelheden data die het systeem aankan, kan je op ECC snel tegen de limieten aan gaan lopen. Als jij straks volledig over bent op S/4, loop je twee stappen voor op je concurrentie!
   
 6. 4. Consolidatie en kostenbesparing, iets dat in deze tijd erg welkom is. Doordat je in S/4HANA zoveel mogelijk teruggaat naar de SAP standaard, gebruik maakt van best practices en je hele proces en systemen zal doorlichten, zal je erachter komen dat je veel maatwerk niet meer gebruikt of juist kan afvangen in andere standaardproducten. Of dat je systemen en processen kan consolideren. Daarnaast is het de tijd om door te lichten welk maatwerk je uit je core moet halen en moet overzetten naar bijvoorbeeld Mendix. Een makkelijk te onderhouden core maakt tijd, resources en budget vrij voor innovatie in plaats van beheer en support.
   
 7. 5. Real-time stuurinformatie is nu niet mogelijk terwijl het juist in deze tijd van cruciaal belang is om real-time in te kunnen spelen op gebeurtenissen en veranderingen.
Zoals je hierboven ziet zijn er verschillende redenen om toch die S/4HANA migratie te starten. Uiteraard is het per bedrijf afhankelijk of deze redenen gelden voor jou specifieke situatie. Juist daarom is het goed hier middels een juiste analyse een professionele conclusie op te kunnen trekken.
 

Aiden en SAP S/4HANA

Aiden heeft veel ervaring met en is marktleider in het migreren van ECC naar SAP S/4HANA. Inmiddels heeft Aiden al zo'n 15+ succesvolle migraties uitgevoerd. Onze jarenlange ervaring met SAP business transformaties zorgt ervoor dat wij altijd, samen met onze klanten, voor de menigte uit kunnen lopen. Door middel van onze unieke 10 stappen projectaanpak, die gebaseerd is op 15+ succesvolle migraties en een korte doorloop tijd (lees 3-9 maanden) met een lage investering.

Nu de migratie naar S/4HANA voor veel organisaties dichterbij komt, zien we dat deze ervaring grote voordelen opleveren. Wij verrassen door creativiteit en het zetten van een stap extra. Onze SAP ervaring zorgt ervoor dat wij onze klanten klaar maken voor een succesvolle toekomst als intelligent enterprise met SAP!
 
Wil je advies over de mogelijkheden naar het migreren naar S/4HANA? Onze experts helpen en adviseren je graag! Neem dan contact op via onze contactpagina.