Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Waarom SAP S/4HANA Cloud groothandelsorganisaties verder helpt 
 

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst? Uit onderzoek van het SAP Insights Research Center blijkt dat tachtig procent van de ondervraagde groothandelsorganisaties technologische innovatie als topprioriteit ziet voor de komende drie tot vijf jaar. Werken in de cloud, met bijvoorbeeld SAP S/4HANA Cloud, wordt de norm. 
 
In de groothandelsbranche is de laatste jaren veel veranderd. Problemen schoten in korte tijd als paddenstoelen uit de grond. Door de aanhoudende onrust in de wereld wankelde de supplychain als nooit tevoren en schoten prijzen en levertijden omhoog. Bovendien hadden organisaties te maken met arbeidskrapte en een acute vraag naar hybride werken. 
 
De afgelopen jaren is vooral probleemoplossend gewerkt. Acute problemen werden ad hoc zo goed mogelijk verholpen. Tijd om naar de lange termijn te kijken, was er nauwelijks. Maar inmiddels moet dat. Hoe zorg je ervoor dat je organisatie klaar is voor de uitdagingen van de toekomst? 
 

Focus op digitale transformatie 

Duidelijk is dat de focus verlegd moet worden. Waar in het verleden alles draaide om hogere omzet, lagere kosten en betere verkopen, ligt de nadruk nu op de randvoorwaarden om als organisatie overeind te blijven. Zoals duurzaamheid, flexibiliteit en innovatie. Organisaties zijn zich meer dan ooit bewust van bedreigingen en problemen. De vraag is niet of er zwaar weer aankomt, maar hoe je ervoor zorgt dat je de juiste paraplu hebt. 
 
Digitale transformatie speelt daarbij een belangrijke rol. Uit onderzoek van het SAP Insights Research Center komt naar voren dat maar liefst negentig procent van de ondervraagde groothandelsorganisaties een positieve relatie ziet tussen de eigen prestaties en de transformatie van hun organisatie. Tachtig procent noemt technologische innovatie zelfs hun belangrijkste prioriteit voor de komende drie tot vijf jaar. Het gaat hierbij om cruciale procesverbeteringen, zoals cloud computing. In het onderzoek geeft 84 procent van de geïnterviewde leidinggevenden van groothandelsorganisaties aan dat een overstap naar een SaaS-oplossing hierbij een onmisbare investering is. 
 
Voor groothandelsorganisaties is SAP S/4HANA Cloud hiervoor uitermate geschikt. We noemen zes belangrijke voordelen van deze cloudoplossing. 
 
  • Best practices 
Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Waarom zelf pionieren als anderen al voor je hebben uitgevogeld wat wel en niet werkt? SAP S/4HANA Cloud is gebaseerd op best practices, bewezen succesverhalen van anderen. Deze gestandaardiseerde processen en nieuwe ontwikkelingen kan je direct toepassen op je eigen bedrijfsprocessen. Zo innoveer je in een handomdraai.  
 
  • Schaalbaarheid 
Groothandelsorganisaties kunnen snel groeien, bijvoorbeeld door het toevoegen van nieuwe producten of markten. SAP S/4HANA Cloud maakt het mogelijk om de IT-infrastructuur snel en eenvoudig uit te breiden, of om nieuwe technologieën toe te voegen, zonder dat dit leidt tot grote investeringen in hardware en software. Andersom geldt hetzelfde: ook afschalen is zonder problemen mogelijk. Zo ben je als organisatie optimaal wendbaar om mee te bewegen met alles wat op je pad komt. 
 
  • Beheer en onderhoud door SAP 
SAP S/4HANA Cloud is gebaseerd op het S/4HANA platform, dat de nieuwste technologieën en innovaties van SAP bevat. Het is een Software as a Service (SaaS)-oplossing, wat betekent dat het wordt beheerd en onderhouden door SAP. Inclusief slimme innovaties als kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML), robotic process automation (RPA) en analytics. Alles voor een optimaal functionerende organisatie. 
 
  • Kostenbeheersing 
Een ander belangrijk voordeel van de cloud is dat het helpt om kosten te beheersen. Een traditionele IT-infrastructuur vereist grote investeringen in hardware, software, installatie en onderhoud. Dit kan een grote uitdaging zijn, vooral als je organisatie snel groeit en de IT-infrastructuur voortdurend moet worden aangepast. Cloudoplossingen zijn gebaseerd op een pay-per-use-model, je betaalt alleen voor wat je gebruikt.  
 
  • Altijd en overal kunnen werken 
De tijd dat werknemers allemaal van negen tot vijf op kantoor werkten is voorbij. Daarom is het nu belangrijk dat een werknemer altijd en overal kan werken, vanaf elk apparaat. Met cloudoplossingen kan dit, omdat ze toegankelijk zijn via internet. Dit betekent dat je thuis, op kantoor, op locatie of onderweg kan werken. Zo verhoog je de productiviteit, omdat medewerkers niet gebonden zijn aan één locatie of apparaat.  
 
  • Veiligheid 
Cybersecurity is één van de hot topics van deze tijd. Uit het onderzoek van SAP Insights Research Center blijkt dat 76 procent van de groothandelsorganisaties investeert in preventie van cybercriminaliteit. Een traditionele IT-infrastructuur is kwetsbaar voor hackers en malware, een cloudoplossing als SAP S/4HANA Cloud is hier beter tegen gewapend. Deze beschikt over geavanceerde firewalls en data-encryptie technologieën om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot gevoelige gegevens.  
 

Meer weten over SAP S/4HANA Cloud? 

Voor groothandelsorganisaties die flexibiliteit willen inbouwen om in te kunnen spelen op veranderingen is SAP S/4HANA Cloud de ideale oplossing.
 
Wil je meer weten over deze cloudoplossing? Of wil je profiteren van GROW with SAP, waarbij we je stapsgewijs helpen bij een succesvolle implementatie van cloud-ERP? Wij adviseren graag! Neem dan contact op met Aiden via onderstaande button.
Contact arrow right image