Contact us

Request more information

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply

Please wait...

Contact Aiden for more information

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply

Please wait...

Press "Enter" to search

Overview

Citrus Andriessen stroomlijnt al zijn bedrijfsprocessen en financiële administratie met SAP Business ByDesign. De leverancier van digitale toetsoplossingen profiteert onder andere van een sterk vereenvoudigd facturatieproces. SAP-partner Aiden begeleidde de implementatie.

Aiden logo.png

Citrus Andriessen levert digitale toetsoplossingen. De software ondersteunt veilige en efficiënte ontwikkeling, afname en correctie van toetsen, en biedt bovendien allerlei analysemogelijkheden. De klantenkring is breed. Het bedrijf levert niet alleen aan onderwijsinstellingen, maar verzorgt bijvoorbeeld ook het toetsingssysteem voor de inburgeringsexamens van DUO en de Wft-examens voor de financiële sector.

 

“Ons inzicht in de salesfunnel is dankzij SAP Business ByDesign sterk verbeterd. Met een druk op de knop kunnen we bovendien het management en de aandeelhouders voorzien van actuele rapportages. ”

Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Om verdere groei mogelijk te maken, was een modernisering van het IT-landschap noodzakelijk. Citrus Andriessen maakte voor alle processen rondom klantcontact, hr, verkoop en administratie namelijk gebruik van diverse verouderde systemen die onderling niet of nauwelijks waren geïntegreerd. Veel processen verliepen via papier of Excel. Een situatie die niet meer paste bij de groeiambitie.

Voor Citrus Andriessen reden genoeg om in een keer alle systemen te vervangen door een modern, cloudgebaseerd ERP-platform. “We leveren hoogwaardige technologie. Dan is het vreemd als de systemen voor je eigen bedrijfsvoering daarbij achterblijven”, zegt Berry van der Haring, verantwoordelijk voor de financiële processen bij Citrus Andriessen.

Met de komst van SAP Business ByDesign beschikt Citrus Andriessen over een moderne, geïntegreerde en cloudgebaseerde oplossing voor alle interne bedrijfsprocessen. Ook omarmde het bedrijf de standaardprocessen die daarbij horen. “Daar moeten medewerkers enorm aan wennen, want voorheen hadden we geen vastomlijnde processen. Maar gelukkig zien ze er zelf ook de praktische voordelen van in.”


Een goed voorbeeld van zo’n praktisch voordeel is het versoepelde facturatieproces. “Inscannen en uitprinten van facturen, zoals we voorheen deden, is niet meer nodig. Alles verloopt digitaal. Voorheen moesten we ons door Excel-sheets worstelen voor het achterhalen van prijsafspraken. Nu zijn deze afspraken en alle termijnen vastgelegd in de oplossing. Dat maakt het opstellen van de factuur een stuk eenvoudiger. Bovendien kun je vertrouwen op de vaste prijzen in het systeem. Dat scheelt niet alleen handmatige invoer, maar ook een controleslag daarop.”

About usarrow right image
  • Jaar
    2019
  • Klant
    Citrus Andriessen
  • Branche
    Retail
search icon

Other Stories

Seas of Solutions
Dutch Flower Group
Amac
Avebe
M&G Group
BuitenHof Tuinmeubelen
Schaap & Citroen
Vitablend
Romar-Voss
Vogel's
IPC | Israel Producten Centrum
Keller's IJzerhandel
Wavin
Waterbear
Recoll
Easywalker
Food Impuls
Kyocera
Amacom
Getronics
Beddinghouse