Contact ons

Vraag meer informatie aan

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing

Moment geduld...

Press "Enter" to search

Overview
SAP_R_grad.png
Vandaag de dag verwachten klanten meer. Klanten zijn namelijk veeleisender en kritischer dan ooit. Bedrijven moeten meer leveren om aan deze verwachtingen te voldoen. Door echt te begrijpen wat je klanten willen, ben je beter in staat om op die wensen in te spelen en daarmee meerwaarde voor ze te realiseren.
 
Hoe win je nieuwe klanten en hoe zorg je ervoor dat jouw bestaande klanten als eerste aan jou denken bij hun volgende zoektocht of behoefte. Hierbij zijn niet producten, maar de klant ‘experience’ steeds meer het speelveld van de toekomst. Hoe beter jouw relatie met je klanten is, hoe groter de kans is dat ze blijven. Dat vraagt om kristalhelder inzicht in je klanten én uitstekende service voor een verhoogde klanttevredenheid.
 
Om je klanten hierin optimaal te kunnen bedienen en hier inzicht in te krijgen, is een gedegen Customer Experience strategie met bijbehorende tooling en oplossing onmisbaar.
 
Een ‘Customer Experience’ of een klantbeleving hangt nauw samen met de beleving en service die jouw organisatie biedt. De beleving en contactmomenten die een klant heeft op het gebied van sales, support en marketing met jouw organisatie, creëert de totaalbeleving bij jouw klant. Met SAP CX Customer Experience zorg je ervoor dat alle touchpoints in een customer journey in lijn zijn met de verwachting van de klant. Dit kan zijn dat jouw klant geprikkeld wordt met producten of adviezen op maat. Of dat klanten een snelle, persoonlijke en adequate service en beleving hebben.
 
 
Aiden is SAP Strategisch CX Partner
SAP Channel CX Partner.png

 
Download hier ons visiedocument! arrow right image

Welke Customer Experience oplossingen biedt Aiden

SAP Sales Cloud biedt optimale ondersteuning voor al je saleswerkzaamheden. Profiteer bijvoorbeeld van een 360-gradenbeeld van je klanten met alle klantdata uit je CRM, Customer Support en ERP in één overzicht. Focus je op het sluiten van deals met een grotere kans op succes dankzij intelligent Lead en Opportunity management middels AI en guided selling. Of trigger geïnteresseerden op basis van hun reactie op jouw e-mails, volledig automatisch. Lees hier meer...
 

Met SAP Service Cloud verbeter je jouw klantenservice in een handomdraai. Onder meer dankzij de Omnichannel Service, waarmee je gecentreerd ál je kanalen dezelfde betrouwbare en persoonlijke service kunt bieden. Daarnaast geeft SAP Service Cloud jouw medewerkers eenvoudig inzicht in alle interacties met klanten. Op die manier kunnen ze klanten beter en sneller te woord staan. Ook biedt de Service Cloud standaard een handige selfservice portal voor je klanten. Lees hier meer.....
 
SAP Emarsys is een marketing cloud product en maakt merken echt klantgericht. Het helpt en versnelt de omzet en winst door elke afzonderlijke klant zeer gepersonaliseerde en relevante ervaringen te bieden via elk kanaal en op elk moment. Het is hét platform voor klantbetrokkenheid en kan u helpen om op grote schaal gepersonaliseerde, realtime 'engagements' te leveren die retentie en loyaliteit vergroten. Lees hier meer....
 

SAP FSM is een cloudoplossing op het gebied van Field Service Management voor het proces vanaf klantcontact tot en met de afhandeling van service opdrachten in het veld. Door gebruik te maken van SAP FSM kunt u efficiëntie verhogen, de juiste klantbeleving aanbieden voor de te verlenen service en uw monteur maximaal ondersteunen in het veld met de benodigde informatie.
 
De SAP FSM-oplossing stelt technici en monteurs in staat om de klanttevredenheid te vergroten met mobiele tools, kunstmatige intelligentie (AI), Machine Learning en IoT. Lees hier meer...

Aiden als partner

Aiden is de one-stop-shop voor al jouw IT-uitdagingen. We leveren innovatieve IT-oplossingen aan Europese midmarket-bedrijven. Net als die van jou. Daarvoor hebben we een uitgebreid portfolio aan SAP-diensten en -oplossingen tot onze beschikking, aangevuld met hoogwaardige, zelfontwikkelde software.
 
We zorgen ervoor dat jouw bedrijf zijn potentieel maximaal kan benutten. Dat doen we altijd samen met jou, persoonlijk én menselijk. Aiden staat voor je klaar, als IT-partner die met je meegroeit.
Het streven naar een alsmaar betere klantbeleving is het resultaat van de inzet en bevlogenheid van alle individuele Aiden-medewerkers. Ongeacht hun specialisme of project, denken zij boven alles klantgericht. En dat merk je overal en altijd.
We weten alles van de branche waarin je opereert, we doorgronden jouw businessprocessen, we gaan altijd met je in gesprek en we ontwikkelen oplossingen en diensten die gewoon kloppen.
 
Als full-service SAP-dienstverlener zijn we gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf, met name in handels-, retail-, en productiebedrijven, vaak voorraadhoudende bedrijven in de business-to-business of in de business-to-consumer. Op basis van deze ervaring hebben een visie document opgesteld die we graag met u delen. LINK. Daarnaast onderscheiden we ons door ons internationale karakter en onze expertise in het ontsluiten van alle beschikbare SAP ERP back-end systemen. 
 
Ongeacht of het Business One, Business ByDesign of SAP ECC of S4/HANA is, Aiden weet alles over de integratie met uw back-end omgeving. Onze focus ligt op de integratie van de transactionele en masterdatagegevens die u administreert in uw ERP-omgeving met uw webshop voor uw klanten zoals bijvoorbeeld beschikbaarheid van producten die in uw catalogus staan of dealers of klantgegevens beschikbaar maken voor uw sales medewerkers zodat uw salesmedewerker bij een klant contact direct inzage heeft in openstaande posten, meest recente klant communicatie of leveringen. Deze backward integratie over de diverse platformen van SAP is uniek en zorgt ervoor dat uw bedrijf alle informatie op één centrale plaats heeft. Dit maakt het mogelijk om sneller en effectiever te werken.
 
SAP Customer Experience
Met Aiden en SAP Customer Experience vind je dé weg naar hogere klanttevredenheid.
01. Expertise

Expert-consultants met diepgaande kennis van SAP en diverse branches.

Ongeacht of het Business One, Business ByDesign of SAP ECC of S4/HANA is, Aiden weet alles over de integratie met uw back-end omgeving.

02. Ervaring met end-to-endprocessen

Uitvoerige kennis en ervaring met end-to-endprocessen, onder meer op het gebied van CRM en Customer Support.

Uitvoerige kennis en ervaring met end-to-endprocessen, onder meer op het gebied van CRM, Customer Support, Field Service Management, Order to Cash en marketing.

03. Korte implementatietrajecten

Korte implementatietrajecten mét persoonlijk en menselijk contact.

Referenties

Deze klanten gebruiken deze oplossing al

Meer informatie arrow right image